Ingveig tatt ut til kvinnenes Indoor!

Her er Ingveig i sving i årets NM i X-trial. Foto: Henriette Andersen

Likestillingen går framover innimellom! Nå får kvinnene for første gang får sitt eget Indoor-mesterskap, og Ingveig Håkonsen er tatt ut til å delta! Det er en betydelig ære, og innebærer at hun er ansett som en av verdens 5 beste kjørere.
Løpet går i Barcelona 21. november.

Arrangementet foregår i den største innendørsarenaen i Spania, Palau Sant Jordi, som har plass til 17.960 tilskuere. Tradisjonene for Indoor er sterke her. Årets arrangement er også andre og siste runde i VM i X-trial for 2021 og tilskuertrøkket kommer til å bli voldsomt! Men selv om Ingveig fortsatt bare er 22 er hun en rutinert utøver, med mange VM-runder ute under vesten.

Som konkurrenter får Ingveig 7 ganger verdensmester i trial, Emma Bristow fra Storbritannia, de to spanske eliteførerne Berta Abellan og Sandra Gomez, samt franske Naomi Monnier.

Ingveig sier sjøl at dette kommer til å være det største hun noen gang har vært med på og er selvsagt veldig spent på både seksjoner og arrangement!
Hun kommer til å reise ned til Spania en ukes tid før, for å sette opp ny sykkel fra TRS-fabrikken og trene fram mot konkurransen.

Spania-baserte landslagskompanjong Sondre Haga skal være Ingveigs minder på indoor-løpet, og han har erfaring fra deltakelse på lignende event tidligere.
Ingveig har altså vunnet NM i X-trial to ganger. I Norge har vi jo arrangert NM sommerstid ute, men på slags indoor-trial arena med kunstige elementer. Dette er imidlertid første gang det er mulig å konkurrere i en innendørs konkurranse i utlandet.

Dette blir en spennende og viktig mulighet for å vise fram kvinnetrial for et stort publikum.
Arrangementet strømmes også live, info finner du på løpets nettside her: