NC-sesongen åpnet i Kristiansand

Sondre Gilje Haga kjørte 60 seksjoner på null i helga! Minder for anledningen var Mardon Moi, og samarbeidet må jo ha fungert godt

Lørdag ble det null også på Ingveig Håkonsen, men søndag tok hun en skarve foting. En irriterende en, på flatmark sier hun sjøl.
Men lett eller vanskelig.. det ser jo ut til at de beste er best i nesten alle tilfelle. Det er så jevnt i de fleste klassene at en må regne med litt omrokeringer på listene, etter hvem som har godfølelsen og noen ganger flaksen på sin side!

Resultater lørdag
Resultater søndag

Det ble en flott åpningshelg, preget av at alle var sjeleglade for å kunne treffe venne fra fjern og nær igjen. I det fantastiske været lå jo alt til rette for alle tiders depotstemning, med grillmat, kaffeprat for voksne og klynger av glade trialførere rundt omkring. Og ingen steder i verden er vel tettheten av barn og ungdom som sykler på bakhjulet høyere enn i et trialdepot om kvelden! Klubben er så heldig å ha et kjøreområde med mange helgestengte bedrifter rett i nærheten, så alle fikk asfalt og alle fikk strøm.

Kristiansand er jo en erfaren arrangør, så det meste gikk på skinner hele helga. En og annen feil fins nok alltid, både i dømming, klipping og registrering, men nok ikke noe som hadde betydning for sluttresultatet. Heldigvis er også førerne i stand til å takle sånt – de irriterer seg grenseløst over egne feil, men ellers er det lite surmuling. Jeg hørte noen friske spanske gloser et par ganger, det var nesten så jeg måtte vaske øra – skjerp dere gutter, dere er forbilder!

Trialfamilien vokser! Ringebu-Fåvang stilte for første gang i norgescup, og begge søstrene Seielstad kom på pallen. Anna i rekrutt lett og Maria i rekrutt vanskelig, altså grønt spor. Alle rekruttene er jo «under opplæring» så det må forventes varierende nivå.
Må likevel nevne Patrick Bjørnland Larsen fra Skodje. Søndag kjørte han steinrøysa ( s.13) på 2 og 1 prikk, og det var det ikke mange som matchet i de andre grønne klassene. Det var typisk en seksjon det veteranene fikk god bruk for sine lange bein!

En annen nykomling som virkelig imponerte var Eivind Hugnastad fra Osterøy. Han er 15 og klubben beskriver han som et naturtalent. I helga debuterte han i NC , og gikk likegodt rett til blått spor med en 7. og en 6. plass.

Som seg hør og bør har jo mange gått opp en klasse, og sånn var det sikkert greit at seksjonene var ganske lette denne gangen. Siden 2019 er nesten halve eliteklassen byttet ut. I de aldersbestemte klassene har mange rykket opp, men dessverre savnes også svært mange som har gitt seg. Håper å se dere til start under lag-NM om ikke annet!

Gutter som aldri gir seg er veteranene , og her dukker det opp «nygamle» navn støtt og stadig. Gert Flateland på skarve 40 år er fersk i klassen, mens Helge Ruden har hatt lisens sammengengende omtrent siden Gert ble født.
Godt humør og beste teamnavn har nok «Kamfer Racing» fra OMS, som antakelig tanker opp med kamferdrops, kremtopper og Kongen av Danmark før løpene?

Kiosken får terningkast 6 for ypperlig gurotkake, god kaffe og hele tre ulike sjokoladekaker på menyen!