EM senior og junior. Oppdatert med fulle resultater

Det var både vanskelig og glatt i Bilstain i dag også. Best av våre ble Ib Vegard på 6.plass, etter å ha forbedret seg solid på andre runde. Håkon Pedersen rett bak på 7. , Ivar Norum tok 11.  og Sondre Gilje Haga 20.plassen. Norge ble dermed største nasjon i senior EM også denne gangen, i et løp der Tyskland ellers var tallrikt representert. Men også Sverige øker deltakelsen, og Marcus Eliasson halte inn en 13.plass – solid forbedring fra debuten i Italia!

takk igjen til Marin Haga!
takk igjen til Marin Haga!

 

 

 

Fulle resultater

EM             EM junior           +40           Inter 1            Inter 2

I junior bekreftet Marius Christiansen høstform da han ble nummer 5 og beste norske, og her var det ikke så mange prikkene som skilte opp til pallen. Julian Berntsen fugte opp med 9.plass – et godt resultat, men etter en flott sesong med pallplasseringer er han nok ikke fornøyd! Litt lenger ned kommer et tett nordisk felt: Kjartan Mikkelsen nr 11., Tobias Johansson nr 12, David Lundin 13, Nils-Johan Vold Gunvaldsen 14, Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen 15, Petter Bjerlin 17 og Anders Paulsen nr 22. Her finnes også deltakere fra Belgia: de er ganske mange, men ingen i senior, flest i +40 og inter-klassene. Deltakerprofilen minner m.a.o om Danmark, og kan kanskje vitne om en nasjon på vei opp av bølgedalen?

Ingveig
Foto: Nina Håkonsen

I «International 2» kjørte Ingveig Håkonsen, som eneste jente 🙂 . Denne klassen er nye av året, og kjører samme spor som +40, altså noe enklere enn junior. Både hun og andre blir igjen og trener på dette vanskelige føret før turen går videre.

Det ble omtrent like mange prikker som lørdag, og dette virker som en god mulighet for jentene til å få mer konkurransetrening ut av hver reisehelg?

foto: Rune Paulsen
foto: Rune Paulsen

Petter Bjerlin, Anders Paulsen og Erika Melchior er for øvrig tre av førerne som skal ta «skolepause» for å satse på trial med et år på Setesdal Folkehøgskole. Det bør være lovende for et seriøst treningsmiljø! Samarbeidet er i gang: Før turen går mot neste løp i Sveits fant de et vaskeri, og her er 5 vaskemaskiner i arbeid!

 fulle resultater kommer så snart de foreligger