Gode norske og nordiske prestasjoner i EM (nå med fulle resultater)

Det ble etter hvert svært glatt i dagens løp i Bilstain, med store nedbørsmengder under løpet. Seksjonene så vanskelige ut også i tørt og varmt vær fredag, og dermed ble det også en hel del prikke i alle klasser!

Huldeborg Barkved kjørte godt på det vanskelige underlaget. Foto: Hallgeir Barkved

På jentesida var nok Erika Melchior dagens gladeste med 6.plass og bare 8 prikker opp til Sara Trentini på tredjeplass! Erika tok jo også bronsen i Nordisk forrige helg, og ser ut til å ha funnet høstformen 🙂  På 8. og 9.plass fulgte Ingveig Håkonsen og Huldeborg Barkved ( begge 91 prikker), og Hanne Gilje Haga  tok 15,plass.
Theresa Bäuml vant klart, og leder da også sammenlagt foran Sara Trentini og Bianca Huber, men her er det åpent i kampen om tittelen.

Sonder_MH
Sondre Gilje Haga på vei mot 4.plass. Det ser alt annet enn enkelt ut! Takk til Martin Haga for foto

Sondre Gilje Haga var heldigvis på plass i Youth. Det så litt stygt ut da han slo hånda under litt biketrial-lek for bare noen dager siden, men heldigvis var det ikke brudd i tommelen.
Fasiten ble fjerdeplass, og det er jo strålende – men etter seieren i Borås sikter Sondre høyere! Her kjørte også Jarand-Mathias Vold Gunvaldsen (18 plass) og Sander Sørbye  (nr 25)
Legg også merke til hvor tett det er i klassene – Youth hadde 5 kjørere 108 prikker, og for jarand-Mathias skilte bare 4 prikker opp til 11.plassen!

Kvinner International med Seline på toppen!  Foto Oddvar Meling
Kvinner International med Seline på toppen!
Foto Oddvar Meling

I tillegg til EM-klassene kjøres det internasjonal for både Youth og jenter. Her ble det norsk seier til Seline Meling, svensk 2.plass ved Linus  Almthén og dansk 3.plass til Mikkel Brade! 21 deltakere i denne klassen lover godt for rekrutteringen videre.

Mats Nilsen fra Riska debuterte internasjonalt her med en 8.plass, og hadde det «knallkjekt» – sammen med Stian Paulsen  (nr 13) 🙂