Nominasjonene klare for Motorsportgallaen

logo

Motorsportgallaen lørdag kveld er et høydepunkt.  Blant mye annet deles fortjent heder ut i mange ulike kategorier. De nominerte er nå klare, og fra trial er det tre stykker: Håkon Pedersen som årets motorsykkelutøver, Ole Kristian Sørensen som årets gjennombrudd og Helge Ruden som årets forbilde.

Hard konkurranse, både for å bli nominert – årets trialkomet Ingveig Håkonsen nådde f.eks ikke opp – og blant de tre finalistene der det er mange sterke navn. Norsk motorsport er rett og slett ganske bra!

Ovrsikt over de nominerte og juryen finner du her! (oppdatert 5/11)
   I tillegg vil Gulløks-vinneren delta i kategorien «årets arrangement», sammen med tilsvarende fra andre grener  i alle seksjoner.

Det er leit at det ikke offentliggjøres begrunnelser for nominasjonene – da hadde vi som er utenfor grenene også blitt litt mer kjent med de flotte utøverne og forbildene i andre deler av motorsporten 🙂
Nedenfor kort om de nominerte i de kategoriene det er nominert trialfolk.
Omtalen er basert på det som er tilgjengelig via NMF-sider, media generelt, hjemmesider og til dels grenstyrene i den aktuelle gren. Etter et lite og ikke særlig dypt dykk er jeg fylt av respekt for juryens vanskelige arbeid!

Nominerte i kategori «Årets motorsykkelsportutøver»

Genette Klyve Våge

genetteGenette kjører motocross, er 17 år og har allerede nådd en del milepæler, blant annet ved å ta medalje i NM i konkurranse med gutta, nå finalen i det amerikanske mesterskapet i MX85 med mere. Det er noen år siden – i år har hun blitt norsk mester, nr 2 i det svenske mesterskapet og nr 12 i kvinnenes VM-klasse, der stort sett alle har både flere år og flere kubikk under vesten

Håkon Pedersen

hakonDere kjenner jo Håkon – i år har han utmerket seg spesielt internasjonalt, der han har gjort det svært godt i både EM og World Cup, der han har skaffet de beste norske resultatene som noensinne er oppnådd i seniorklassene.

Han ble norsk mester, kom på pallen 2 ganger i EM-runder og ble nr 4 sammenlagt, var nær pallen i WC-runder og ble nr 10 sammenlagt her. Han kjørte også på det norske laget som vant nordisk og tok 5.plass i lag-VM.

Ruben Setra

rubensetra1Ruben kjører ATV Quadcross og ble nummer 8 i årets VM.
Samme plassering fikk han også med det norske laget i lag-VM.

Juniormester i fjor, i år ble det sølv i eliteklassen i NM.

Nominerte i kategori «Årets gjennombrudd»

DanielSADaniel Svae Andersen er 17 år, og kjører jetski. Han ble norsk mester i klassen Ski GP, og tok gull i klassen Pro Am Ski Stock under World Finals i høst.

 

 

OleKristian_ArneHedinOle Kristian Sørensen fra Flosta Trialklubb har lenge vært i norgeseliten, men manglet plasseringene helt i toppen . I år kjørte han seg definitivt inn på landslaget, og ble også den første nordmann i klassen World Pro  ( VM ) på lang tid. Sølvmedalje i NM og bronse i norgescupen vitner også om en utøver som har fått grep om stabiliteten og er klar for nye høyder!

 

elias_SM

Elias Ishoel er 15 årkjører skutercross, og gjorde i år en sensasjonell debut i voksenklassen i Arctic Cup.   Han ble også svensk mester i Pro Stock, i NM i mars ble det bronsemedalje i den høyeste klassen Pro Open.

 

 

Nominerte i kategori «Årets forbilde»

jonasostbyhauJonas Østbyhaug  kjører også Snowcross – se intervju med han før VM . Nr 12 og beste nordmann i VM, og det ble nettopp klart at han neste år kjører proff i USA . Han er nominert som forbilde fordi han samtidig har gjort en stor jobb for klubben sin på mange plan, har positive holdninger og meninger han står for. I klubben har han tatt tak i rekruttering, arrangerer kvelder med instruksjon og utlån av sitt eget utstyr og stiller opp mer enn noen annen på dugnader når det trengs. Han har også vært aktiv i det nystartede regionsteamet i midt-Norge, tatt trenerutdanning og ses på som en stor ressurs – god attest for en 23-åring!

Helge Ruden
nr37HelgeRuden
Helge Ruden fra Hobøl er kandidaten fra trial i år, og har altså blitt valgt ut av juryen som en av de tre nominerte.
Helge er 51 år gammel, fortsatt aktiv og kjørte NM senior så seint som i 2006. Etter det har han tatt 3 uoffisielle NM som veteran +40, kjører fortsatt norgescup og har vært på pallen i konkurranse med langt yngre førere.  Han er også kjent for å hjelpe andre med både mekking og kjøretips, og har vært trener for mange opp igjennom.
Ikke minst er han en brennende ildsjel i arbeidet med motorsport for ungdom som trenger det mer enn de fleste, og dette arbeidet har kommet spesielt i fokus i år – da kommunen  foreslo å legge ned tiltaket sto både deltakere og mange andre fram og forklarte verdien slik at politikerne snudde! 🙂

Pål Anders Ullevålseter  
ullevalseter2Ullevålseter (45) er kjent i nær sagt alle hjem som utrettelig ørkenrallykjører, (og også som vinner av «Isdans» og 71° nord! ) Han startet med cross, gikk til «vanlig» enduro  der han fortsatt deltar når det passer sånn, og har gjennom en lang karriere samlet mengdevis av seire og trofeer som kan beskues på Ullevålseter i Nordmarka. Barrierer, praktiske vansker og uhell har stått i kø, men Pål Anders har ikke gitt opp!
Han har også vært trener for yngre på NTG – se artikkel her  .
(Livet som aktiv kan du lese mer om i bloggen hans  )