It’s the wrong man who is quitting..

Toni Bou, Anders Minken og Emma Bristow Foto: Jake Miller
Toni Bou, Anders Minken og Emma Bristow Foto: Jake Miller

Under TdN i Andorra var det noen som fikk greie på at Anders Minken har bestemt seg for å ikke ta gjenvalg i trialkommisjonen (CTR) i FIM. Her har han gjort en jobb i 20 år, og blant mye annet vært ansvarlig for arbeidet for kvinnetrial.

Årsaken er at han ønsker å være fri til å si sin hjertens mening om regler og situasjonen for VM, der han da åpenbart ikke er så begeistret for utviklingen.

For de som er aktive nå er jo Anders den som alltid har vært der, etter 20 års fartstid  var han der før en del av førerne ble født, og har vært med på å oppdra de fleste! Det ble derfor raskt lagd planer,og under den høytidelige førerpresentasjonen ble Anders overraskende kalt opp på scenen av jurypresidenten  Michal Rutkowski og Iris Krämer (FIM  Women’s Trial adviser). Opp kom også årets verdensmestre Tony Bou og Emma Bristow, som overrakte en gave: Bilder av årets VM-førere, både kvinner og menn, signert av samtlige førere og med påskriften «Infinity» og «We love you»(fra jentene). Meldingen var klar: førerne vil ikke at Anders skal gi seg » It is the wrong man who is quitting» Ikke rart tårene sitter der, sammen med smilet?

Anders kjører på bakhjulet på en elektrisk trialsykkel
Anders Minken på Electric Motion. Ikke så ille, sånn til pensjonist å være?

Nå gir jo ikke Anders seg med trial av den grunn, og han fortsetter arbeidet som leder av trialkommisjonen i FIM-Europe. Han har sikkert andre nye oppgaver han planlegger å fylle tida med, men kanskje blir det også litt mer tid til egen trening?
På bildet under prøvekjører han en elektrisk trialsykkel, både fordi han er nysgjerrig på det som er nytt og fordi han også har vært med i arbeidet for alternativ energi i motorsporten.