Rogaland- landets ledende trialfylke

karmoypluggenlogo1riska Tysvaer vaulali randabergI Rogaland arrangeres KM som egne Rogalandsrunder, i år over 5 runder. Disse kommer altså i tillegg til regionløpene i region Sør, så løpstilbudet blir svært godt i dette distriktet. Hvert løp har de ordinære klassene, men A og Elite er slått sammen. I dette sporet konkurreres det om KM senior, juniorene gjør opp KM i B-sporet mens C og D er cupklasser.
Denne helga gikk de siste to rundene  hos Vaulali Trialklubb. Med 61 deltakere ble det akkurat like mange som i Oslo, og fordelingen på klassene er også ganske lik, – men siden løpet på OMS hadde førere fra 6 fylker kan Rogaland herved utropes til landets ledende trialfylke!

Terrenget på Vaulali er flott, og været var godt men regnvær om natta hadde gjort det bløtt og glatt, og gjørma dro en jo med seg. Mange prikker i en det høye sporet skyldes nok dette, og løypene fikk skryt av deltakerne.
Pluss i boka til seksjonsleggerne, som la seg i selen og hadde tre helt nye seksjoner på lur til søndagen.Det ble også gjort endringer i de øvrige slik at det fremsto som et nytt løp!

I A/Elitesporet var det 10 deltakere, dvs noen

Foto: Marianne Mikkelsen
Foto: Marianne Mikkelsen

flere enn sist sesong. Lørdag tok Sondre Gilje Haga sin første seier i denne klassen, men søndag var Kjartan Mikkelsen tilbake på toppen og vant også sammenlagt etter 4 seire.   Ole Barkved kom også på pallen i på hjemmebane, og særlig søndag var arrangørklubben ganske så ubeskjedne: De tok seieren i B, KB,C og D!

Sander Meling kjørte inn til fjerdeplass lørdag, stadig med gipsen fra Skodje. Godt gjort, men behagelig var det ikke, og sjøl om sølvmedaljen i KM kaaanskje kunne vært mulig valgte han å stå over søndag. Nå får armen hvile til nysykkelen dukker opp!

I juniorsporet ble det seier til Kristoffer Mæland fra Vaulali begge dager, og dermed gikk han også forbi Rikard Hegreberg og kapret KM-tittelen. daniel Tangen tok bronsen, men måtte bryte søndag og legge veien til sykehuset isteden. Heldigvis var det ikke  brudd i skulderen, men godt det er sesongpause.

Foto: Oddvar meling
Foto: Oddvar Meling

Blant jentene har Huldeborg Barkved sørget for Vaulaliseier i alle løp, mens Seline Meling og Hanne Haga har delt de øvrige pallplassene seg imellom. Denne helga var Seline foran, og tok dermed også KM-sølv i det jevne oppgjøret.
Jeg savnet jo Linda Mikkelsen på lista, men det har sin forklaring: Det fins nemlig enda en Mikkelsen på gang i rekruttklassen, og Stian hadde fått skogens triveligste minder denne helga!

C-cupen hadde en sped start med bare 3 deltakere i første runde. I løpet av sesongen har klassen vokst, og nå deltok hele 12! I C har det vært fire ulike vinnere på fem løp, så her er det ganske så jevnt. Sesongen sett under ett vant Kjartan Kristjansson fra Karmøy, som har vært på pallen i alle løp.

Der C har vokst har D-klassen krympet, og denne helgas runder ble ikke tellende. Synd for Sindre Hølleslid som tok to seire på hjemmebane, og kunne nådd opp på pallen – men cupvinneren Sondre Winterhus ville uansett stått trygt på toppen.

Lørdag                        Søndag                    Sammenlagt

Sondre vant lørdagens runde, og tok sin første seier i seniorsporet. Foto: Annette Haga.
Mye flott terreng hos Vaulali TK. Sondre vant lørdagens runde, og tok sin første seier i seniorsporet. Foto: Annette Haga.