Tommelen opp for supert arrangement!

Ib VegarIBd showet og strålte, da han i år klarte å ta innersvingen på siste konkurrent i siste seksjon. Publikum klappet og gispet om hverandre, været var 99% på lag, et tallrikt arrangørkorps jobbet så svetten drev i dagesvis men hele tida med smilet på: Ikke farlig å ta i når resultatet blir så bra?

Dett momentet skapte vansker for alle deltakerne i fjor, men nå i år gikk det mye bedre. Det vra i denne seksjonen Ib sikret seieren, etter at Ivar Norum hadde hatt ledelsen hele veien.
Dett momentet skapte vansker for alle deltakerne i fjor, men nå i år gikk det mye bedre. Det var i denne seksjonen Ib sikret seieren, etter at Ivar Norum hadde hatt ledelsen hele veien.

 

15 av Norges beste stilte opp, og også de som ikke nådde helt opp syntes det var moro å kjøre denne konkurranseformen. Det ble mange runder, og mange jevne dueller i parallell-kjøringen, til glede for et tallrikt «drop-inn» publikum som ofte ble stående lenge. Beliggenheten nede på kaia rett utenfor oljemuseet var god, og med oppvisningskjørere i pausene var det noe å se på hele dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA På motsatt side var det en fantastisk lekeplass med resirkulerte elementer fra oljeindustrien, og også Coca-Cola som sponsor trakk mange ned til området, der en diger portal tydelig fortalte at noe var på gang.

 

 

Kjartan fikk mengdevis av gratulasjoner, og her en seiersklem av Liss
Kjartan fikk mengdevis av gratulasjoner, og her en seiersklem av Liss

I juniorklassen var det egen finale, og her gikk Kjartan Mikkelsen fra Riska helt til topps, foran Andreas Dammyr og Julian Berntsen.

Deretter var det seniorenes tur, og her var det også jevnt.

Hele 4 førere hadde kjørt på 1 prikk i innledende runder, etter semifinalen  med 8 deltakere var tre av disse slått ut og det sto det igjen fire:

Ib Vegard Andersen, Ivar Norum, Ole Kristian Sørensen og Sverre Lundevold. Sverre har altså ikke glemt teknikken etter to års ufrivillig avbrekk, men han har fortsatt vondt i håndleddene og X-trial formatet passer nok ikke aller best til skaden.  Seksjonsnivået ble jo hevet med små men effektive grep mellom hver runde, og i finalen ble det flere prikker på alle. Ivar Norum holdt nullen heldt til det gjensto to seksjoner – Ib Vegard hadde da allerede 7. Så ble det 5 på Ivar, og med en seksjon igjen var det 5-7, og stadig vekk uavklart.
Speaker Anders Minken gjorde jo ikke jobben lettere for Ib som siste kjører der han snakket i vei om hvor viktig det var å holde null eller i det minste maks 2 – men Ib klarte biffen og nullet i suveren stil der alle de andre hadde fått 5!

IMG_7979 - Kopi
Foto: Takk til Henrik Haga for dette og flere bilder!

At det var litt av hvert å bite i kan ses av bildene:

Resultater  

NRK har også lagd et innslag i år:

X-trial på facebook

Rogalands avis var på plass  (det kommer nok også noe i papirutgaven)
Her er det også et intervju med Martin Haga.

Tommelen opp for flott arrangement!

Trialavisa fikk låne bilde av denne tommelen, som måtte sy 4 sting etter et ublidt møte med håndsag under rigging.
Trialavisa fikk låne bilde av denne tommelen, som måtte sy 4 sting etter et ublidt møte med håndsag under rigging.

Seksjonselementene var de samme som i fjor, og det gjorde selvfølgelig jobben noe enklere, slik planen også var – men det gikk jo likevel med noen hundre timer i rigging fra torsdag ettermiddag og utover. Jamt over var drøyt 30 personer i sving både før og under arrangementet, men så gled det da også godt. Primus motor Martin Haga ville ikke snakke så mye om hvor mange timer han sjøl har lagt ned, men var veldig klar på at uten de mange frivillige fra hele trialnorge ville det ikke gått rundt.

ære de som æres bør: dette er slett ikke alle men et sentralt knippe!
ære de som æres bør: dette er slett ikke alle men et sentralt knippe!

I DSC02422den hetebølgen som har vært grep Sverre Lundevold sjansen til et bad og stupte ut rett fra kaia!
Sverre har altså vært skadet, operert og kan fremdeles ikke trene trial annet enn sporadisk.

Han er imidleDSC02428rtid minder og trener for kjæresten Nadine Faude, en av svært mange lovende tyske trialkjørere. Tyskland har plutselig det største og beste jentemiljøet i EM-rundene, men mangler et kvinnelag. Her kan Sverre sikkert gjøre mye som trener 🙂 ?