Spania er uovervinnelige

Det er en stund siden conquistadorene herjet, men på noen felt er Spania like suverene i dag. Med Toni Bou i spissen ble det tredobbelt seier i dag igjen, for sjuende gang på årets ni runder. En sterk sisterunde fra Raga sendte ham opp på en ny 2.plass, og begrenset ledelsen til Bou i sammendraget til 10 poeng når tre runder gjenstår. Men dermed holder det ikke for Adam Raga å slå Bou i alle gjenstående løp, han er avhengig av at minst en fører til klarer det – og det har ikke skjedd siden årets første runde.

Eddie fikk en ny 14.plass i dag, men var bare få prikker bak Alexz Wigg og er forhåpentligvis på vei til sitt gamle jeg!

Og selv på bortebane, i no stop- reglementets hjemland var det eksempler på variabel dømming, der Bou blir filmet mens han ganske åpenbart står stille i motbakke med motorstopp-og ender på null.  Se video her (ekstern lenke)

I World Cup var det framgang for Håkon Pedersen, med en 11.plass ble det poeng og han er litt nærmere avansement til 8.plass sammenlagt. Nå er Håkon påmeldt til X-Trial i Riska neste helg, og skal vel da neppe kjøre VM i Frankrike, men det gjenstår altså en dobbel runde i Spania første helg i september. Her får vi håpe han kan få følge av en nordmann eller to til?

Det er ikke til å komme forbi at den norske deltakelsen har gått kraftig ned, samtidig som nivået på de beste har gått opp.
Det gjelder imidlertid ikke bare i Norge:  Bare for få år siden var det drøye 50 ulike førere som var innom  Youth 125 i løpet av en sesong, og nå kan du telle deltakerne i hvert løp på fingrene. 8 deltakere i en runde midt i trialens hjemland er trist! Da jeg var på en tilsvarende runde i Storbritannia i 2007 var det 27 deltakere i 125-klassen..