Borås : hit vil vi komme tilbake!

DSC_4285
Helga startet for meg seint, med ankomst  halvveis utpå natta på fredag, på et trialområde som ved første øyekast i mørket kunne ligne mange andre: Et par mil fra hva som helst, langt ut i skauen, opp en mørk vei og inn på en grusplass med campingbiler.
Men det ble raskt klart at dette var noe ekstra:
badestamp

 

Vi er jo ikke så bortskjemte med dusjer heller i trialen, og badestamp har jeg aldri sett før. Nå ble det ikke noe nattbad, sjøl om gutta mente de fint kunne gjøre plass, men  forventningene var plutselig skrudd en del hakk opp!

Det var med god grunn.  Selve stedet var nærmest perfekt, arrangørene hadde full kontroll, seksjonene var gode, tilgjengelige og publikumsvennlige og innledningsvis var det attpåtil godvær 🙂

Lørdag var det jentene og Youth som var i aksjon. Emma Bristow vant som ventet, men med uvant skarp konkurranse fra Theresa Bauml! Det var en hel del tilskuere, rundt 300 i følge arrangøren. En del seksjoner lå langs veiene og helt inne ved start, men folk fant også veien innover.

DSC_3683

Skogen var trolsk vakker, og jeg tipper rumpenissene satt og ristet på hodet under tømmerstokken i seksjon 10 –«Voffor gör di på detta viset?» 

Hele 6  norske jenter stilte i EM, og det er sterkt. Uten Lene ble det ingen topp-plasseringer , men Helene Sørlie tok en ny sjetteplass og dermed også en respektabel 7.plass totalt.
Nye EM-kjørere i år er Ingveig Håkonsen og Julie Sandanger, og bak i rekkene gror det godt: I International har Mette Fidje regjert, og både hun og flere med stiller nok i EM-klassen neste år.

I Youth var Franz Kadlec suveren – hans nivå er i en annen klasse, og søndag ble han nr fire blant seniorene. Julian Berntsen var eneste norske her, men kjørte inn til en åttendeplass totalt. Også her er det en hel hærskare unge kjørere som står for tur : Sondre Gilje Haga har vært best, men de andre er hakk i hæl.

Lenke til resultatene fra lørdag finnes i tidligere innlegg

DSC_4432

Lørdag kveld i depotet er alltid trivelig, men igjen var det litt ekstraservice.  Anlegget rommet nemlig også gokart, og der ble det kø av ivrige kjørere!

Andre uvanlige attraksjoner på området inkluderte nok strøm, godt trykk i slangene på vaskeplassen, gratis massasje, restaurant med «rodeo» show utenfor, trafikksikkerhetskampanje med  bilulykkesimulator – og en bil som kjørte rundt og spilte musikk, så det ikke var aktuelt å forsove seg..

Bilder fra fredag-lørdag

Så ble det søndag, og fra morgenen av var det greit vær. Betalende tilskuere strømmet til i hopetall, i alt skal det ha vært rundt 1000 – alle med godt håp om hjemlig suksess for Eddie.  Etter storsuksessen i junior forrige helg håpet vi nordmenn så klart på reprise, og sjøl om ikke absolutt alle forhåpninger ble oppfylt må alle de nordiske landene som deltok være godt fornøyd med innsatsen.  Eddie vant ikke løpet, men ble europamester med klar margin. Martin Karlsen kom på pallen igjen, Ib var nære på, og finnene fikk i hvert fall en seier i veteranklassen. Til overmål var Ole Barkved best i International, og mange andre kjørte også sterkt, så her er det god grunn til å være optimist for framtida!
Mer om søndag og lenke til resultatene  finner du her

Europamesterskapet 2013 – sluttstilling
Kvinner      Menn      Junior      +40     Youth

Eddie var en populær mester, som skrev autografer og ble avbildet med et smil
Eddie var en populær mester, som skrev autografer og ble avbildet med et smil

Alt i alt altså en herlig helg.

Både  Oslo og Borås klarte altså brasene med glans, og det må da være duket for et liknende oppsett igjen?

Skal en finne noe på minussiden: Som publikum gir non-stop trial absolutt ikke mersmak, og sammenlignet med forrige helg var det dessuten lett å se at håndhevingen ikke er lik – verken fra løp til løp eller fra seksjon til seksjon. En av deltakerne i Oslo beskrev det som lotto..

Flere bilder fra søndag