Tilbakeblikk på EM

Nå er det snart stille på motorsenteret, etter mange ukers hektisk aktivitet.  Kiosk, papirer, bånd og piler er pakket sammen og de siste bobilene ruller i morgen videre mot Borås, der depotet åpner i ettermiddag.

Historien starter for et års tid siden, da OMS Trialklubb ble bedt om å søke EM. De tenkte og tygde, men ikke lenge. Mange visste nok ikke hva de gikk til av arbeid, og kanskje er det bra.   Anne Helene Oppegård har riktignok masse erfaring og sier at hun advarte dem, men det hjalp ikke..

OMS Trialklubb arrangerte EM 1994 – det første internasjonale løpet i Norge. Der gikk det så bra at de fikk tildelt VM-finalen 1998 -med løp to dager, fabrikkteam, kåring av mestre og «full seremonipakke». Så ble det nytt EM 2002, før klubben tok en ti års pause – og nå er det for øvrig enkelte som har begynt å slå frampå om en VM-runde igjen.  ( Anne Helene har vært med hver gang, og stiller sikkert igjen kjenner vi henne rett!)

Tommelen opp for arrangementet, og for klippekortet til Terje som her viste 8 x null
Tommelen opp for arrangementet, og for klippekortet til Terje som her viste 8 x null

Nok historie: Det gikk bra, denne gangen også.

200% vellykket skriver Ib Vegard Andersen, og  det er lett å være enig (uten nødvendigvis å gå god for matematikken). Men OMS Trialklubb hadde ikke klart dette alene. Samarbeidet mellom klubbene i region Øst har fungert knirkefritt, og under løpet tro så mange krefter til at dette framstår som en nasjonal dugnad. Takk alle sammen, og vinneren er norsk trial på alle plan!

Det var godt med tilskuere – faktisk så mange at publikumsparkeringen nede på båthavna ble full. Arrangørene hadde reklamert etter beste evne, og fikk et innslag NRK Østlandssendingen fredag med god PR for idretten vår :
Klikk for å se reportasjen med intervju med Martin Karlsen.

Vi fikk se masse bra kjøring, og også heftige momenter, sjøl om non-stop regelen ikke akkurat er en publikumsmagnet. At trialkjørere ikke er pingler er tydelig når du ser Ole Kristian Sørensen: Han var uheldig og falt ned, og det så ikke bra ut – men flirte og ville se å bildet så han kunne bestemme seg for om det var nødvendig å stikke opp til saniteten. Det var det nok, og heldigvis hadde legen med seg sysaker så han kunne lappes sammen der og da.

Ole Kristian måtte sy noen sting før det bar ut i skogen igjen for å fullføre!
Ole Kristian måtte sy noen sting før det bar ut i skogen igjen for å fullføre!

Noen tilskuere var mer sakkyndige enn andre. Løpet var også en gedigen sportslig suksess, og Anders Minken – som var pådriver for å få løpet til Norge, og som har vært sportssjef i NMF i mange år, har god grunn til å smile.

Mons, Siri og Anders Minken var alle i godt humør i skauen. Mons er snart 2, og har akkurat lært seg å si "trial"!
Tre generasjoner Minken var i godt humør i skauen. Mons er snart 2, og har akkurat lært seg å si «trial»!

Anders har jo gått av i NMF, men er like aktiv i FIM-Europe. Her har han følge av Siri og Mons. Mons fyller 2 utpå høsten og må vente litt med trialsykkelen, men zoomer hjemme rundt på en «Spherovelo» (som riktignok ser ut til å egne seg enda bedre for drifting. ut fra hva jeg ser på nettet)

Seksjonene fikk skryt. Det var ryddet mye ny mark, hogd skau og fjernet mose så området har fått et løft mange vil få glede av.

Det var vanskelig å legge seksjoner, sier Cato – både fordi non-stop regelen gir konsekvenser vi ikke er vant med, og fordi det bare skulle brukes to pilsett. De «grønne» klassene International og +40 kjørte altså fritt, en slags old-boys rekrutt, og det er uvant på dette seksjonsnivået.
FIM hadde dessuten instruert om å legge med «en logisk rekkefølge» på portene, som gjorde at det måtte båndes der vi nok ellers ikke ville gjort det i Norge.

Klassen 40+ er bare et par år gammel i EM-sammenheng, og nå også på vei inn mot NM-status. Jeg vet ikke om det er tilfeldig, men da de siste av disse kjørerne sto på startrampa var det Jahn Teigen med "Jeg er en optimist.." som tonet fra høyttalerne..
Klassen 40+ er bare et par år gammel i EM-sammenheng, og nå også på vei inn mot NM-status. Kanskje tilfeldig, men da de siste av disse kjørerne sto på startrampa var det Jahn Teigen med «Jeg er en optimist..» som tonet fra høyttalerne!

Resultatene er rapportert tidligere, og kan også finnes her:
Lørdag       Søndag  .
Premieseremoniene  hadde god stemning – her er det guttas «Internasjonal» som starter showet og legger lista høyt for sjampanjespruting.

Ole Barkved og Domenik Wünch lar Jacob-Olaus Gunvaldsen gjennomgå!
Ole Barkved og Domenik Wünch lar Jacob-Olaus Gunvaldsen gjennomgå!

Lørdag var det en ekstra overraskelse, da Kai Heidenrich Raa fra Stella Polaris MC overrakte en gavesjekk på 20 000 kr. Dette er en motorsykkelklubb tilknyttet frimurerne, og har en tradisjon som kalles «Omtanken». Medlemmene donerer hvert år et beløp som tilsvarer en full bensintank, og summen doneres et formål innenfor forebyggende arbeid. Tidligere har bl.a Borg MCK og  Lunner Motorsports barnegruppe fått støtte. Strålende!  Jeg fikk i hvert fall også utvidet det indre bildet jeg hadde av frimurerne – og det fins ikke bare en slik klubb, men mange! 

Det var pent vær under løpet begge dager, jeg tror hele arrangementskomiteen må ha vært snille et helt år for å fortjene dette!
Lørdag kom det noen dråper helt på slutten da alle var ferdigkjørt, søndag var timingen nærmest perfekt: Få minutter etter premieseremoniene bøtta det ned. Bra for de som hadde fått håret fullt av sprudlevann, ikke så bra for de som skulle pakke telt..
DSC_3517_a

Så dro mange hjem, men slett ikke alle: De som skal til Borås ble i stor grad igjen, flere team har hatt treningssamlinger og også en del langveisfarende drøyde avreisen. I motsetning til mange andre deler av distriktet har motorsenteret hatt godt vær de siste dagene, så folk har tørket opp igjen.

Nå står EM Borås for døra, og vi håper på ny sportslig suksess!

Flere bilder nedenfor – tekstes etter hvert.

Jitsie har lagd en liten video: se og nyt!

UEM European championship Oslo – Eddie Karlsson from Jitsie on Vimeo.