Storsuksess for X-trial i Stavanger!

Alle som var til stede er overstrømmende positive i omtalen av lørdagens arrangement. Tallrike tilskuere både måpet og gispet,utøverne stilte også opp med oppvisnings-stunt mellom slagene så de som kom innom fikk virkelig sjans til å se hva som kan gjøres på en motorsykkel.
NRK var også der – klikk på bildet for å se reportasjen!

NRK Rogaland var på plass og lagde et innslag fra formiddagens kvalifisering. (åpner i nytt vindu)
NRK Rogaland var på plass og lagde et innslag fra formiddagens kvalifisering. (åpner i nytt vindu)

Det var jevnt blant de beste førerne. Ib Vegard kjørte lenge på null, men tabbet seg etter det han sjøl sier ut med en femmer i siste seksjon i semifinalen. Dermed ble det «double lane»  og direkte utslagning om den siste plassen, og der var Mardon raskest!

Paralellkjøringen ble avgjørende for flere oppgjør. Her er det Mardon og Ivar Norum som fighter.
Paralellkjøringen ble avgjørende for flere oppgjør. Her er det Mardon og Ivar Norum som fighter.

Finaleheatet besto av Ivar Norum (0), Ole Kristian Sørensen (1 prikk), Martin Hemmer og Mardon Moi (begge med 5 prikker).
I finalen kjørte Mardon  best – han klarte en seksjon der alle andre fikk 5 – men semifinaleresultatet telte med slik at  vinner totalt ble  Ole Kristian Sørensen. Det var særdeles jevnt, de fire kjørte på 10,11,12 og 13 prikker i finalen og seksjonene må gis meget pluss og vel så det.

Ole Kristian vant dermed hele showet, foran Ivar Norum – mens veteranene Mardon  og Martin måtte se seg slått av de unge og høytflyvende!

OleKS_sistemoment
Her er Ole Kristian på vei over det siste momentet i siste seksjon! Foto: Riska MSK

Også i juniorklassen ble det likt, mellom Sondre Gilje Haga og Ole Barkved som også kjørte double lane for å fordele de to gjeveste medaljene. Her var yngstemann best, og Sondre fikk klatre til topps på juniorpallen.

Her er seierspallen for begge klasser!
Her er seierspallen for begge klasser!

Finaleresultater
Semifinaler
Kvalifisering

(Resultatlistene er litt vanskelige å forstå for oss uinnvidde, men sluttresultatet stemmer nok!)

Dette var et samarbeid mellom mange klubber – Riska var hovedansvarlig, men Flosta, Kristiansand, Gjerstad, Randaberg og Vaulali skal alle ha sin del av æren for det plettfri arrangementet.  Det ikke tvil om at man vil prøve å få gjentatt suksessen!

publikum
Folk rundt hele området, hele tida! Foto: Oddvar Meling

Det var hele dagen rundt 2-400 tilskuere ringside, men folk kom og gikk så det er vanskelig å vite hvor mange det var i løpet av dagen – men det var nok atskillige tusen!

Sondre Gilje Hagahopper ut fra containeren  i "Kristiansand-seksjonen"
Sondre Gilje Haga i «Kristiansand-seksjonen» Foto: Oddvar Meling

Det var mange ulike seksjoner, hver med sine utfordringer. Mens høyder opp og uthopp ned er imponerende, var parallellkjøringen spennende og lettfattelig.

Video: Takk til Martin Haga

Mandag hadde Rogalands Avis en helside – klikk på bildet, så åpnes lesbar versjon!

RA_bilde_mini