Det ble søndag, sol og sommer..

Det gjorde ikkeno at godværet kom søndag..
Det gjorde ikkeno at godværet kom søndag..

Hobøl Gjensidige Brandkasse 2-dagers er vel i havn nok en gang. Sjøl om folk og førere var imponerende blide i regnbygene lørdag gjorde det jo ikke noe at værgudene var i godlune på søndag. Seksjons-sjefene var også ute lørdag kveld og bygde om noe –  i begge retninger, men stort sett lettere. Føreforholdene ble imidlertid ikke noe særlig bedre av oppholdsværet, det var gjørme nok til alle og den ble gjerne med opp på fjellet også!

Andreas Fagertun Dammyr
Andreas Fagertun Dammyr

I eliteklassen var Ib Vegard klart best, mens det var ganske jevnt videre nedover på lista. Ivar Norum på hjemmebane holdt Kristoffer Leirvaag bak seg og ble til slutt toer, med 2 x Martin på de neste plassene – Karlsen  foran Hemmer på antall null. Dessverre måtte flere av førerne i det høye settet  klippe seg gjennom en del seksjoner på slutten, da fem timers kjøretid ble for knapt på dette føret, uten at det nødvendigvis påvirket stillingen i toppen. Også i A var Ole Barkved fra Vaulali et stykke foran, selv om Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen dro kraftig innpå med en super førsterunde søndag!

Lene Dyrkorn påsto at hun hadde mistet balansen et eller annet sted under skrivebordet på folkehøgskolen i Valle, men vant i hvert fall KE og er motivert til å kjøre – for gøy.

Siv Tove Vassdal Nilsen fra Kleive i bra driv inn i seksjon 9
Siv Tove Vassdal Nilsen fra Kleive i bra driv inn i seksjon 9

Mye rutine i sporet, men noen kjørte også sine første løp i helga. Even Andre Gåsodden er 11 år og begynte i vinter en gang. Det er sikkert pappa Tore fornøyd med, han kjørte på 90-tallet en gang og blir nok snart å finne i trimsporet?

Even kjørte RD, men valgte gjerne C-sporet der det så morsommerer ut..
Even kjørte RD, men valgte gjerne C-sporet der det så morsommerer ut..

Også i depoet var det god stemning og lite stress. De tre store forhandlerne – Motorsyklisten, Gas Gas og Tandberg MC – stilte med velutstyrte servicebiler og salgstelt, og hadde litt å gjøre – vi er heldige i Norge, denne innsatsen gir neppe noe særlig timeavkastning!

God stemning mellom forhandlerne. Fra venstre: Knut Arne Hansen, Thor Thronsen ( Gas Gas) Per Ivar og Mardon Moi ( Motorsyklisten) og Erik, Turid og Thomas Tandberg (Ossa)

Motorsyklisten med Per Ivar og nå Mardon trenger knapt noen presentasjon, mens Gas Gas-gutta er nok nye fjes for de fleste.

Joakim Kreutz var ikke her denne gangen, men Thor Thronsen og Knut Arne Hansen ordnet opp. Thor er nærmest født inn i motorsporten, da faren hans Georg var med fra oppstarten av Hobøl motorklubb og storebror kjørte. Thor fikk også sykkel, men allerede fra 11-årsalderen ble det  mest cross og etter hvert enduro. Det er han og Joakim som nå er Gas Gas’ faste ansikt utad, mens Knut Arne sier han bare har kjørt litt og er med for å hjelpe kompisene.

Tandberg MC markerer seg også i depoet, selv om Ossa blir «lillebror» i markedet.

Det er mangfoldet og livet rundt løpet som er spesielt på 2-dagers, og sikkert også derfor førerne kommer tilbake igjen og igjen. I år stilte nærmere 140 førere fra  30 ulike klubber og tre nasjoner – fra Bodø i nord til Nunspeet (Nederland) i sør, og de fleste dro betydelig møkkete men ganske lykkelige hjem igjen da premieutdelingen var slutt.

Disse to minirekruttene får representere premieutdelingen!
Disse to minirekruttene får representere premieutdelingen!

Resultatlista er på 40 sider, og du finner den her.

Lørdagen var også en del av regioncup Øst – se stillingen sammenlagt etter løpet