Midnattssol Trial 2013

landegod2

Midnattssola skuffet ikke denne gangen, og var med på å gjøre akkurat dette løpet til en uforglemmelig opplevelse. Rundt 50 deltakere hadde funnet veien, de fleste kom langveisfra, og ingen angret etterpå.  Løpet  startet fredag kveld, med kjøretid til klokka ett på natta – og dermed var døgnrytmen helt på skeive, men kvelden var like lys..

Deltakerne foran scenen under førermøtet
Deltakerne foran scenen under førermøtet. Foto: Bjørn Kristian Steffensen

Lørdag var det ikke ordinær konkurranse. I stedet var dagen satt av til å oppleve hva både naturen, Bodø og Bratten Aktivitetspark har å by på – og det er ikke lite. klokka 10 var det avreise med felles buss til Saltstraumen – timet med tidevannet så klart, så fikk vi se flymuseet og vel tilbake på området var det mulig å gå på line, spille frisbee-golf, skyte ned hverandre på paintball før denne delen av programmet rundet av med konsert med to av Bodøs mange band: Lamark  og Sweet Like Chili. Bodø har et særdeles aktivt musikkmiljø, og på Bratten er det både scene og lydstudio.

DSC_2236

Men kvelden var ikke slutt! Først holdt elitegutta en oppvisning, som ble avrundet med at de sjøl måtte legge seg pent ned og bli hoppet over av en veterankjører – til stor glede spesielt for en av de som ble utsatt for den mest risikable snittkjøringen rett før..
Avisa Nordland har lagt ut noe video fra kvelden

Flere kloke og iderike hoder hadde satt sammen en alternativ lagkonkurranse. Basert på samme seksjoner, men med innlagte utfordringer som obligatorisk 80 kubikk, hillclimb, seksjoner som ble kjørt både att og fram o.a. – Moroa varte til langt på natt, men alle kom seg både opp og til start søndag formiddag.

DSC_2427_rot-3

Bilder fra løpene:

Resultater

Det er altså 14 år siden forrige gang. I mellomtida har klubben mistet kjøreområdet, og hatt nok med å overleve. Nå er en ny generasjon på vei popp, både av kjørere og ressurspersoner, og klubbens framtid ser ganske lys ut i følge Leif Håkestad. Han har absolutt vært sentral i også dette arrangementet, men valgte å overlate mest mulig til nye krefter.

Forhåpentligvis klarer Bodø MSK  å lage løp også neste år. Da bør enda flere ta turen, og sette av litt ekstra tid- det er mye å oppleve!