VM Andorra: Raga befester ledelsen – 10.plass til Håkon.

Første seier i en lang VM- karriere foto: FIM/ G2F media
Første seier i en lang VM- karriere foto: FIM/ G2F media

Andorra har et krevende terreng, og lange avstander. Selv om seksjonene ikke var fro vanskelige fikk mange fikk problemer med tida, noen også tidsprikker. Med unntak av Emma Bristow var disse i mindre grad utslagsgivende for plasseringen, men det er ikke godt å vite hva stresset kan ha kostet av prikker..

Med Laia Sanz på start i enduro-VM var det klart for ny vinner i kvinneklassen. Emma Bristow var forhåndsfavoritt, og ledet også etter første runde. Hun hadde imidlertid feilberegnet tida, raste av gårde, klippet en seksjon med kø –  og endte med både femmere og 7 tidsprikker nede på 3.plass.

Becky Cook kjører nå sin tiende VM-sesong, og kanskje var det rutinen som ble avgjørende – hun som kjørte jevnest og best, og tok sin første seier foran Sandra Gomez (Spania). Marilyn Journet (Frankrike) på 4.plass og Sara Trentini (Italia) på femte gjorde også store byks oppover listene! Norge har jo dessverre ingen jenter som satser på VM-nivå, men kanskje om noen år?

I kampen om VM-tittelen drar nå Raga litt i fra, med sin tredje strake seier. Toni Bou legger ikke skjul på at han misliker non-stop reglene, og også Fujinami (5.plass) uttalte etter løpet av han måtte legge om kjørestilen da dommerne var svært strenge. Fujinami beholdt likevel tredjeplassen sammenlagt, men med sin 4.plass ligger Fajardo nå bare ett poeng bak. Cabestany kapret den siste pallplassen og dro også godt innpå! Eddie Karlsson figurerer dessverre som «brutt» på lista 🙁   Han er på plass, og hadde opptil flere null på første runde, så forhåpentligvis er han klar igjen i dag!

Blant juniorene ble det seier til Jorge Casales  foran Pol Tarres og Francesc Moret. Casales vant også den første runden i Japan, og da Jack Sheppard med sjetteplass mislyktes grundig  overtok han også ledelsen sammenlagt.

Håkon var tilbake på 10.plass, der han også startet sesongen og klarte altså å forbedre seg en del fra de siste løpene – får håpe framgangen fortsetter!

I Youth er det i år ingen nordmenn, ingen svensker og faktisk overraskende få  britiske kjørere og ikke minst spanske kjørere, som jo hadde kort vei. Hva det har å si for framtida er vanskelig å spå. Vinner ble franske Quentin Carles de Caudemberg, som tok sin første seier i USA, og også leder sammenlagt foran Bradley  Cox som har hatt mer ustabile prestasjoner.

Resultater:

World Pro        Kvinner          Junior          Youth

Sammenlagt etter Andorra lørdag:

World Pro        Kvinner          Junior          Youth

FIM pressemelding – kvinneklassen
FIM-pressemelding – World Pro, Junior og Youth

Raga er den som har klart overgangen til non stop best? Foto: FM/G2F media
Raga er den som har klart overgangen til non stop best? Foto: FM/G2F media