Holmemstranda og Valldal lagde trialhelg med to KM-runder

I Møre og Romsdal ble det dobbel KM-runde denne helga, da Holmemstranda og Valldal arrangerte søster-løp på to påfølgende dager. Med bra vær ble det ekstra sosialt, etter første dag gikk en kortesje med bobiler og busser fra Åfarnes over Trollstigen til Valldal der det ble felles grilling i sommerkvelden.

Vakker natur, godt vær, hyggelige folk og god grillmat i sommerkvelden. Kan det bli bedre?  Foto: Kleive KFUM Trial
Vakker natur, godt vær, hyggelige folk og god grillmat i sommerkvelden. Kan det bli bedre? Foto: Kleive KFUM Trial

Søndag var det like fint vær, og det kom også en hel del publikum som ga kiosken en travel dag!
Jonas Velsvik og Erika Melchior var eneste elitekjørere denne helga, etter at Lars Holland Mork gjorde en gjesteopptreden i første KM-runde. Der kjørte Jonas A, men når han nå er oppe i elite ble det er særdeles jevnt oppgjør i A på søndag: Terje Glomset vant på 17, Michael Yoo Ellefsen fikk 19 og Lars Andre Øvrevoll 21. Lørdag samme rekkefølge minus Michael. B har hatt lik liste i alle tre rundene: Ole Kristian Hammervoll, Oliver Bjørekvoll Blø, Simon Haberberger og Geir Iver Rogne er kanskje landets mest stabile klasse?

Ut fra resultatene å dømme var seksjonene i Valldal noe enklere enn på Åfarnes lørdag. Det var kanskje godt for slitne kjørere!
I C-klassen har det vært store svingninger på listene, og ingen kjørere har vært på pallen i alle tre runder. Vinner lørdag var Vebjørn Sigerseth (Kleive), men han falt ned på 10.plass søndag der det ble seier til Nils Anders Vebenstad med nesten ingen prikker.. Evelina Melchior kjørte KC lørdag og felles C søndag, og plasserte seg begge dager sånn midt på treet i den forholdsvis store klassen som utgjør tyngdepunktet i dette området.
D-kjørerne er også stabile seg imellom ser det ut til, med identiske lister og seier til Oliver Busengdal (Skodje) begge dager. Lovise Myren Nervik fra Skodje stilte alene i KD, men ville slått nesten alle gutta..

Og så var det en haug med ivrige og dyktige rekrutter, og en håndfull like ivrige trimkjørere. Spesielt gledelig å se ei dame på trimlistene – litt yngre enn sine mannlige konkurrenter!

resultater
KM2 – Holmemstranda
KM3 – Valldal

Erika,  i og fra Valldal. Foto: Ralf Steins
Erika, i og fra Valldal. Foto: Ralf Steins