Ib Vegard og Helene vant på Karmøy

Ib Vegard Andersen vant helgas norgescup på Karmøy, som bød på langt mindre utfordringer enn de store løpene tidligere i år. Været var bra, og arrangøren skriver at det var mange blide fjes når kjørerne kom inn for kortbytte!
Som vinner hadde Ib bare 4 prikker, Kristoffer Leirvaag på 2.plass fikk 6 mens Håkon Pedersen gikk på en femmer allerede i første seksjon. Dermed var han i praksis sjanseløs med det seksjonsnivået dagens løp bød på, og faller også ned på andreplassen sammenlagt. ( Til sammenlikning hadde vinneren – Håkon- 69 prikker i Valle)Kristoffer Leirvaag gjorde altså et nytt godt løp, og bredden i toppen er nå svært god. For de som måtte undre seg over at Martin Karlsen ikke står på lista: Han var på Karmøy, og fullførte – utenfor konkurranse, fordi han ved en feil ikke hadde fått meldt seg på innen fristen for etteranmelding.

Elitejentene hadde det tøffere i A-sporet, sjøl om seksjonene denne gangen ikke hadde de tøffeste kantene. Helene Sørlie var best igjen, deretter fulgte Erika Melchior og også Mette Fidje som har bestemt seg for å ta utfordringene i KE allerede denne sesongen.

A-klassen var også stevnets største, med 27 deltakere. Også her ble det forholdsvis  lett – vinner Julian Berntsen hadde 14 prikker, Ole Barkved 15 og Andreas Fagertun Dammyr 19, mens Thomas Selde Sørensen som vant sist havnet et stykke ned på lista.

B ble et svært tett oppgjør – de tre på pallen hadde 6,6 og 7 prikker – og klassen ble vunnet av Sander Jøsang fra Bokn, som er nesten som lokal å regne. Bernt Erik Jaksa er stabil og ble nummer 2, mens Espen Bolstad fra Voss MSK kapret den siste pallplassen.

Også her er det en del opp og ned fra sist og dette illustrerer vel både at bredden er god, nivået jevnt – og at når seksjonsnivået er såpass moderat blir «tilfeldigheter» også mer betydningsfulle.

Julie Sandanger var igjen klar vinner i KB, mens Ingvild Webb Dahl klatret godt oppover til 2.plassen og Ingveig Håkonsen kopierte sin fine 3.plass fra NC1. Også her god bredde – 11 jenter i KE og KB til sammen er bra.

Av de 121 startende stilte 84 i E, A og B  sporet – norgescupen er altså forholdsvis topptung, men også C-klassen har en god del deltakere. Her ble det seier til Richard Hegreberg (Randaberg) foran Sverre Trosnavåg (Bokn) – akkurat som i Valle.  Seline Meling (Riska) er stabilt best i KC, og Fredrik Gundersen skaffet arrangøren en gledelig hjemmeseier i D-klassen!
I det lave settet var det, som seksjonsanalysen også viser, svært lett. Vær likevel oppmerksom på at programmet her må ha en feil: De tre seksjonene 13-15 fins jo ikke for disse klassene, men er regnet inn med null prikker  slik at gjennomsnittet for alle disse klassene blir for lavt.

Det var mer folk ute i terrenget blant seksjonene enn vanlig. Årsaken kan være at media har dekket arrangementet bra både via radio og avis i forkant av løpet. Klubben håper jo at dette bidrar til at interessen trigges hos noen håpefulle små som vi ser igjen som deltakere i fremtidige løp. Lokal-tv samt aviser var også til stede under arrangementet for fotografering og intervju. Det blir spennende å se hva dette fører med seg.  Godt jobba av de PR-ansvarlige!