Rogalandsrunde på Karmøy

Dagen etter norgescupen var det duket for nytt løp: Rogalandsrunde 2 med rundt 70 deltakere når oppvisningsklassen regnes med.
Rogalandsrundene er det lokale kretsmesterskapet, men her var det også noen gjestekjørere som overnattet fra lørdag og tok med seg en dag til i det flotte kystlandskapet. De ble belønnet med strålende vær, og nok en fin dag på sykkelen. Tipper det var mye slitne kropper og småsnorking i bilene hjemover!

Seksjonsnivået var det samme som lørdag, det vil si forholdsvis lett. Det er ikke eliteklasse i disse løpene, så senior KM avgjøres i A-sporet. Ib Vegard fikk dermed en grei dag på jobben og kjørte på null – heller sjelden vare, sjøl for han. I snitt hadde de som kjørte A begge dagene drøyt 8 færre prikker på søndag enn lørdag, i B var det omtrent likt begge dager.

Ib Vegard var altså gjestekjører, Sander Meling var beste Rogalending med 9 prikker fulgt av Kjartan Mikkelsen og Sondre Gilje Haga som er i ferd med å etablere seg godt i A. Fra arrangørklubben  stilte Kenneth Saltvedt opp og fikk med seg 6.plass. Karmøy hadde ellers et titall deltakere i løpet, og flere i B,  så en ny generasjon er på vei!

I junior-cupen og B var Sander Jøsang (Bokn) på topp denne gangen, og tok da et stikk i det interne Jøsang-oppgjøret, mens Bjørn-Ove som vant i Riska  måtte nøye seg med 5.plass. Petter Bjerlin fra OMS kjørte seg godt ned i antall prikker, og fikk dermed 2.plassen. Han bør ha fått ekstra selvtillit siden han holdt unna for to A-kjørere: Simon Stenvik og Anders Paulsen, som valgte B søndag for å konkurrere om juniortittelen sammenlagt.

I C-klassen ble det få prikker og særdeles jevnt, her dominerte Vaulali med 3 av de 4 beste. Seier til Leander Bruntveit med 5 prikker, foran Richard Hegreberg (Randaberg) og Morten Melberg – begge med 6.

Ine Susanne Jensen har dessverre manglet på start denne sesongen, og dermed ble det ingen elitekjørere blant jentene.  I KB fikk vinneren Hanne Haga konkurranse av trialmamma og veterankjører Cathrine Hovden, som har gått opp en klasse siden sist. Tøft!
KC er et rent klubboppgjør for Riska, og Seline Meling vant igjen foran Linda Mikkelsen, og  KD var jammen enda en Riska-jente: Victoria Figved. Bra med jentemiljø i Riska, men ellers litt tynt i distriktet?
Huldeborg Barkved fra Vaulali er fremdeles rekrutt, sjøl om det ikke ser sånn ut på kjøringa 🙂

I D-klassen fordelte lokale klubber plassene seg imellom, med seier til Mikael Aksdal fra Tysvær foran Fredrik Gundersen (Karmøy) og Kristian Kristensen (Bokn)

Rogalandsdistriktet er jo ett av tyngdepunktene i trialen, og det er godt at både rekrutt- og oppvisningsklassene har bra deltakelse. Her er det ikke fokus på plassering, men på humørsida er de alle sammen vinnere!

Resultater
Løpsanalyse