Eddie vant , men Ib Vegard på 4.plass! (2 korrigerte resultatlenker)

championship
Gratulerer til Eddie med fortjent seier i EM-runde, som også var hans første EM-runde som senior!
Både Eddie og Ib Vegard på fjerdeplass gjorde sine beste plasseringer i karrieren.  I seniorklassen hadde Ib  fra før en 10.plass i 2010.  Ole Kristian Sørensen tok EM-poeng i Tsjekkia i fjor, og det ble det også nå med 14 plass etter en tøff dag.

Debuterte i EM gjorde også Ivar Norum, som  kjørte junior. Nytt av i år er at ingen EM-klassen  har kubikkbegrensning, og heller ikke krav om førerkort, så Ivar kunne bruke sin vanlige gromsykkel. Med 8 plass i første løp gjorde han en svært sterk innsats.

Også Marius Christiansen og Andreas Dammyr kjørte junior, og med årets nye regler får begge poeng med seg hjem. Det gis nå 100 til vinneren, 85 til nr 2, videre differentiert poengskala ned til 26.plass – alle etter det får ett poeng.

Klassen International kjører veteran-sporet, dvs lettere enn junior. Terskelen for å samle internasjonal erfaring er dermed lavere, og mange nordmenn hadde funnet veien. Her ble det 4.plass på Thomas Sørensen, og også Ole Barkved, Jacob-Olaus  Vold Gunvaldsen og Håkon Håkonsen fins på listene her, mens Daniel Berntsen dessverre måtte trekke seg .

I 40+ var det gledelig nok 15 deltakere fra  åtte nasjoner, som er ny rekord siden klassen ble innført for noen år siden. Ingen nordmenn, men det er folk i trening foran rundene i Oslo og Borås! Vinneren Daniel Crosset fra Belgia tok sine første VM-poeng i 1988, og har kjørt 69 VM runder i senior så rutenen bør være på plass.. John Van Veelen (Nederland) på 2.plass var også VM-kjører rundt 1990. Dengang da var det litt større forhold, så hans plasseringer lå mellom nr 30 og 80!

II kvinneklassen lørdag vant Emma Bristow klart med 20 prikker, foran Sandra Gomez og Sara Trentini. Det er stor nivåforskjell i klassen, og prikkene ryker raskt på nedover listene. På de neste tre plassene var det ellers tyske kjørere, så her er det tydelig at tomrommet etter de som har lagt er i ferd med å fylles! Fra i fjor savnes Sandrine Juffet, som absolutt ikke har lagt opp – men det er jo ikke alle de beste jentene som kjører EM.  Erika kom på 10.plass, et stykke bak Sofia Henriksson, og har planer om avansement ved neste korsvei..