EM i Tanvald lørdag: Kvinner og Youth

I alt 16 nordmenn sto på startlistene i dagens EM-runde i Tanvald. Løpet følger vanlig oppsett- det vil si kvinne- og youthklassene lørdag, og junior, senior og veteran søndag.
De flese norske hadde valgt å starte i «international»-klassene; som ikke har mesterskapsstatus. Her er seksjonsnivået noe lavere slik at terskelen for å samle sin første internasjonale erfaringer blir overkommelig. I de tøffeste seksjonene stiller Julian Berntsen (Youth Cup), Erika Melchior (EM kvinner).  Det knyttet seg på forhånd stor spenning til hvordan det ville bli å kjøre non-stop, ettersom de fleste av deltakernasjonene ikke har innført dette regelverket nasjonalt.

Lørdag var det skikkelig vått, og skikkelig glatt i følge rapportene!

I kvinner International ble det klar seier til Mette Fidje, med 21 prikker, men Ingveig Håkonsen på 5.plass var også nær  pallen  med sine 37.

Lovende for Mette, som i neste norgescup er rykket opp i KE sammen med Helene Sørlie og Erika Melchior!

Blant gutta i Youth International var Kjartan Mikkelsen beste norske, med Sondre Gilje Haga hakk i hæl. mange norske nedover lista her- takk til Martin Haga for rask oppdatering.

Youth Internatonal i Tanvald . Foto: Martin Haga

Alltid vanskelig å sammenlikne nivå, men ut fra prikkene å dømme ligger det vel i nærheten av A nå når det er  så glatt. De fleste her hadde flere prikker i Valle, men da var det da også vanskelig. Non-stop fungerte bra, i hvert fall for de som hadde øvd i forkant – dvs Team Norway, som satte fokus på dette fra første samling i Spania. Sondre fikk riktignok noen prikker på å stoppe, og skal trene på å holde flyt og på å bruke «rolige partier» på å se og planlegge framover. Erika sleit også, og sier hun nå skal trene non-stop fram til august.  Julian Berntsen i Youth Cup fikk seg  en smell og havnet nedover listene – begge hadde over 100 prikker.