Biketrial i medvind

Det har vært velfortjent oppmerksomhet rundt biketrial nå i vår. 

Kristian Schea Bergersen(17) fra Ytre Enebakk er relativt fersk i konkurransemiljøet, men gikk til topps i Ekspertklassen

Thomas Aasen presenterte idretten, seg selv og sykkelen på «God morgen Norge», sykkelforbundet har opprettet landslag i biketrial, det har allerede vært 2 norgescuprunder – og til helga er det VM-runde i Polen.

Thomas Aasen vant NC1 etter en jevn duell med Eirik Ulltang – se Trialavisa . 

Helgas løp gikk Eikerapen, og Eirik  var definitivt ute etter revansje. ( Eikerapen ligger i Åseral, dvs «dalstrøka innafor» i Vestagder. Navnet har altså ingen ting med folk fra Eiker å gjøre..)

Arrangementet gikk samme helg som norgescup i downhill i Eikerapen Alpinsenter, i regi av Hardanger Sykkelklubb.  Løpet fikk 18 deltakere tross litt usentral beliggenhet i forhold til det norske biketrialmiljøet. 

Thomas Aasen og Eirik Ulltang fulgte hverandre tett de to første rundene, men mot slutten slo Eirik til:  Han klarte den vanskeligste seksjonen på null ( alle andre fikk 5 i samtlige runder), og seilte gjennom runden på 6 prikker. Dermed ble det seier med 32 prikker,  mot Thomas  37, og disse to er foreløpig i en klasse for seg.   Joachim Skjævestad erobret 3.plassen med 64 prikker.

 Mads Lexander kunne ikke stille denne helga, men Vestkant Trial var likevel mannsterke med 7 deltakere.  Gledelig å se at flere av dem nå hadde rykket opp til ekspert, samtidig som det er nyrekruttering.  Men altså «hjemmeseier» til arrangørklubben Hardanger!

Resultater                               Rittrapport
Bilder fra arrangementet på Eiriks blogg
 

Neste norgescup går 26 juni under Ekstremsportveko i Voss, og her er det lagt opp til egen konkurranse i speed-trial! Invitasjon her  

For de som har lyst til å prøve seg sammen med andre er det treninger på  OMS tirsdager kl 18.30 og utover, i Bergen/Loddefjord onsdager 17.30 – og sikkert mange andre steder.  I Oslo har for øvrig Eirik Ulltang gjennomført kurs, også for terrengsyklister som ønsker å beherske sykkelen bedre.
( Sjekk Eiriks facebook-profil under «arrangementer») 

Biketrials nybegynnerguide  har også en liste over sykkelklubber som har organiserte trial-medlemmer, men det er jo mange andre steder det sykles også.

Ett år etter at trial ble offisiell gren i sykkelforbundet har det nå blitt opprettet et landslag – foreløpig med Eirik Ulltang som  eneste medlem.

Hans Falk er sportssjefen i sykkelforbundet og sier han ser Eirik som en kommende internasjonal kjører: « Han er en meget målbevisst og ambisiøs utøver som har en langsiktig plan for å nå verdenstoppen. Han har viljen og de egenskapene som skal til for å nå dit. Jeg er helt overbevist at han kommer å konkurrere om medaljer på de store mesterskapene om noen år. Vi håper også at Eiriks fremgang og entusiasme skal inspirere andre trialsyklister til å satse og etter hvert komme seg på landslaget, og at vi får etablert en landslagskultur for trial.» 

Det er ingen dårlig attest i et miljø der Norge har hatt store profiler og gode resultater!
Biketrial.no hadde ved juletider et større portrett av Eirik, som godt viser at han er en seriøs idrettsutøver som trener planmessig og målbevisst – les intervjuet her  . Denne nettsida er sammen med facebook-utgaven den beste kilden til informasjon om hva som skjer i Norge.

Kommende helg er det verdenscup i Polen, og Eirik stiller til start. Årets mål er å hevde seg i toppen i EM, og forbedre seg i verdenscupen – for neste sesong er VM i Hafjell et naturlig mål! Her er en kikk på hva som venter han 

 Internasjonal terminliste 

Foreløpig er Eirik Ulltang alene om å forsvare de norske fargene internasjonalt, men på sikt bør det bli fler - også i juniorklassen. Bilde fra 2012 - biketrial.no