Gratulerer til årets nordiske mestre!

Nordiske mestre 2013 : Marius Christiansen, Norge (junior) – Helene Sørlie, Norge – Eddie Karlsson, Sverige. Veteranmester ble Tommi Ahvala fra Finland

Eddie Karlsson fra Sverige åpnet  med en runde på bare 9 prikker, foran Ib Vegard på 28 og Håkon Pedersen på 34.Ren utklassing!  På de neste rundene var de norske kjørerne noe mer på høyde med Eddie, som likevel vant svært klart med 62 prikker. Ib Vegard endte på 86, Håkon fikk 100 og Ole Kristian Sørensen endte på 125 etter tre jevne runder.

I kvinneklassen kjørte Helene Sørlie og Emilie Westbye likt på første runde, begge med 29 prikker – med andre ord et svært sterkt comeback av Emilie, etter 5 års fravær! En sterk sisterunde (24 prikker)  av Helene avgjorde dermed mesterskapet. Tredjeplassen kapret Erika Melchior fra Norge og Valldal Trialklubb.

Juniormester ble Marius Christiansen fra Eiker, og dette var virkelig utklassing – 69 prikker, med 111 på neste.  Her kapret Tobias Johansson fra Sverige og Kungsbacka sølvet, til sterk applaus fra svenske supportere – Norge har ellers dominert juniorklassen i årevis. (Riktignok dels fordi Eddie Karlsson tidlig gikk opp i senior!) Andreas Fagertun Dammyr, Julian Berntsen og Thomas Selde Sørens  fulgte hakk i hæl med 113 og 114 og 116 prikker. Fasiten er altså at det var store utfordringer for juniorne, og det ventes da også noe endring for morgendagen.

Veteransporet var allerede fredag kveld endret til noe lettere. regjerende mester i klassen, Tommi Ahvala, hadde lite problemer, og fikk 22 totalt. Her ble det for øvrig tredobbelt finsk, så de må nok regnes som favoritter i morgendagens lagkonkurranse!

Fulle resultater

Seksjonsanalyse