Blide dansker på samling i Søgne

 

12 treningsglade dansker kom til Kristiansand Kristi Himmelfartsdag, for å ta en lang treningshelg. Fra venstre: Stefan Reinau, Mikkel Brade Olsen, Tommy Brade, Morten Opstrup Andersen, Jonas Reinau, Martin Andersen, Kristian Duus Jørensen, Kjeld Jensen, Arne Jørgensen, Finn Sørensen og John Krage. Foran: Fredrik Krage som med 12 år var yngst i gjengen.

 Det har etter hvert blitt tradisjon at danskene arrangerer fellestur til Norge for å trene. Ofte til Søgne, men også til Bokn  som har blitt vennskapsklubb for danske Rebild Trial. (Bokn var for øvrig også på plass i Søgne sammen med sine danske venner) De sier at joda, det mange steder å trene i Danmark, men det er jo ikke sånn som her i Norge…
Både Søgne og Bokn har da også usedvanlig vakre og innholdsrike trialområder.

Kristi Himmelfartsdag var det klart for årets samling, som denne gangen var timet så det passer med Nordisk mesterskap.

Fire av deltakerne skal også kjøre Nordisk, og hele det danske herrelaget var på plass.  Kristian Duus Jørgensen og Morten Opstrup Andersen er elitekjørere, og deltok også i Nordisk og TDN siste år. De øvrige danske elitekjørerne kommer ikke til Nordisk, og for å kunne stille lag har man derfor slått sammen junior og senior. Mikkel Brade Olsen er 13, og har kjørt trial i 2-3 år. Han kjører dansk A, som nok ikke helt tilsvarer norsk A-nivå. Danmark hadde derfor også meldt seg på i åpen klasse og lavere spor – men etter litt overtalelse stiller laget nå i senior.Takk, Danmark!   dere ville det ikke blitt nok lag til at konkurransen ville blitt offisielt mesterskap.  

Her er det Morten Opstrup Andersen som kjører en av de mange fine kantene i Søgne:

Det begynner å bli noen år siden Danmark slo Norge i landskamper. Miljøet er lite, i første runde i Dansk Mesterskap fullførte 33 førere. Det er likevel økende interesse, og nivået blant de beste er  stigende etter bevisst satsing både i klubb og forbund. Årets lag er meget ungt, Morten og Kristian er vel 20 år.
Morten  Opstrup Andersen fremhever Mikkel som en ivrig og treningsvillig fører som har hatt svært rask framgang. Han har altså bare kjørt 2-3 år, men trener mye – helst hver dag på sykkelen, også om vinteren. I tillegg sykler han mye, både  biketrial og på landevei til glede for kondisen.. 

Denne gangen var det bare gutter på samling, men i påsken var det danske deltakere på jentesamling – og kanskje kommer de igjen på vårens store happening på OMS neste helg?