Håkon Pedersen seiret i første Norgescup

 

Ib Vegard måtte se seg slått i åpningen,men lover å komme knusende tilbake. Håkon jubler naturlig nok, og Martin Karlsen på bronseplassen har også all mulig grunn til å være fornøyd med svært sterk kjøring!

Norgescupåpningen 2013 ble en kald og våt affære. 110 førere hadde funnet veien, og ble møtt av dyktige og godt forberedte arrangører fra Setesdal Folkehøgskole&Valle Motorsportklubb, med god oppbacking av erfarne krefter fra både Kristiansand og andre klubber.  
Seinest på Kråkerøy ble det spekulert i om det virkelig kunne være mulig å lage løp – da snøen endelig gikk sånn noenlunde var det temmelig kort tid å gjøre på! Seksjonsleggingen måtte gjøres på høygir, og Lene Dyrkorn og Terje Glomset hadde lange økter. Lene anslår at elever og ansatte la ned rundt 250 timer tilsammen.

Resultatet var riktig bra i følge førerne, og det er sjelden attest i et løp der føret sørget for prikker på løpende bånd i alle klasser! Spesielt pluss for indoorseksjonen inne i hallen.

Folkehøgskolen har 24 elever, fordelt på trial og crosskjørere.  Både ansatte og elever stilte opp med ulike arbeidsoppgaver, og besto eksamen med glans og godt humør. Erfarne krefter fra andre klubber sikret solid gjennomføring, samtidig som lokale krefter fikk opplæring.

Depoet var lagt til anlegget til Hylestad Snøscooterklubb, som var godt egnet. Elever fra 9. klasse på Valle skule stilte som klippere, så det manglet ikke på mannskap. Både Valle kommune og  det lokale næringslivet ( Coop Valle , Otera  og Valle Sparebank ) har støttet arrangementet. 
Summa summarum: Arrangørene er fornøyde, juryen skrøt av stevnet og deltakerne kommer gjerne igjen, så da skulle det vel være klart for gjentakelse ?   

Løpet gikk greit, sjøl om seksjonene var i vanskeligste laget i noen klasser- 69 prikker på vinneren i elite forteller det meste .
Snittet for alle i elite var 3,8 i følge seksjonsanalysen, og det er i overkant av hva som er rimelig.
Snittet i klassene B og under er helt greit, men seksjonene fordeler seg i større grad enn vanlig mellom svært lette og temmelig harde. 

En fører ble diskvalifisert for å ha kjørt over veien uten å stoppe og gå av sykkelen.
Strengt? Ja. Men det var gitt særdeles tydelige beskjeder, skriftlig, muntlig og på skilt før veien. Hvis sporten fortsatt skal kunne gjennomføre arrangement der vei må følges eller krysses, er vi avhengige av at reglene følges 100%, så i lengden tjener nok både arrangører og førerne på at man er konsekvent.

Nå nærmer folkehøgskoleåret seg slutten. Søkningen ser bra ut for neste år, der det i tillegg til motorsportlinja også startes opp en multisport-linje. De elevene jeg snakket med hadde bare godt å si om det året de har tilbrakt i Valle, og ville gjerne blitt lenger . Det kan trygt anbefales å søke – det er plass til noen til!

Resultater
Seksjonsanalyse

Bilder:

Mer om Setesdal Folkehøgskole på nettsidene deres: http://www.setesdalfhs.no/