Kråkerøy ble åpningsfest for trialfolket østpå

Ib Vegard Andersen var høyt og og lavt - her har han forlengst kommet i mål som soleklar vinner, og har klatret opp for å få oversikt over seksjon 7 mens han venter på at kompisen skal rykke framover i køen.

Noen av oss var i ferd med å miste trua på sommeren, men Kråkerøy Trialklubb må ha en avtale med værgudene. Etter ukesvis med hustrig og svinekaldt kom sola, og bidro sterkt til at løpet ble den åpningsfesten trialfolket virkelig trengte nå!  Som alltid på våren var det litt ekstra nerver. Mange har rykket opp en klasse, noen har trent skikkelig og håper på uttelling mens andre er rustne etter den lange vinteren og håper på det beste.
Kråkerøy Trial Club er ikke den største-  50-60 medlemmer og rundt 15 aktive -men klarer å dra store arrangement i havn.  Trialområdet fyller 25 år i år, og Fredrikstad Blad hadde tatt fram et bilde i den anledning:

At dette er åttitall er det liten tvil om - noen som kjenner seg igjen? Bildet er fra Fredrikstad blad, som regelmessig finner fram godbiter fra "den gang da" (Klikk på bildet for å komme til orginalen - åpner i nytt vindu)

Ekstra moro i det høye settet var at arrangørene – visstnok på grunn av snøforholdene! – hadde tatt fram noen nye og helt uberørte seksjonsområder i solsida på motsatt side av depoet. Det var også «nye» seksjonsansvarlige, som må sies å ha kommet vel fra det. Nærmere 140 påmeldte, med klar overvekt i B-A-E, kom seg gjennom i tide og uten sure miner. Seksjonsanalysen viser at spesielt klassene KE og de i C-sporet  hadde det vanskelig, men i såpass små klasser nytter det nesten ikke å regne statistikk, og deltakerne tok det med fatning og bra humør.

I eliteklassen for menn ble det igjen en klar seier til Ib Vegard Kaasa Andersen, som aldri var truet. Han kjørte de 20 første seksjonene på totalt 4 prikker, før han avsluttet med en spektakulær 5-er i siste seksjon. Videre på lista var det spennende: Etter første runde lå Ivar Norum på andreplass med 8, en prikk bak fulgte Martin Karlsen med 9. En runde seinere hadde disse byttet plass, med henholdsvis 16 og 17 prikker fulgt av Kristoffer Leirvaag på 20. Så slo Kristoffer virkelig til med en sisterunde på 5 prikker, og klatret til bronseplass. Ivar Norum kjørte seg helt bort  og falt ned på fjerde, noen prikker foran Martin Hemmer – og videre nedover lista fulgte kjørerne ganske tett på hverandre.  Med dette løpet som indikator kan det se ut som sesongen blir en omkamp mellom Håkon og Ib, mens det kan bli skikkelig tett videre. Toppnivået til de nestbeste er også så bra at det er flere som kan kjempe om seier den dagen det klaffer! Sverre Lundevold vil jo også komme inn som joker når han etter hvert blir kjøreklar – i norsk sammenheng blir det etter sommeren. 

I KE tok Erika Melchior sin første seier – foran Mette Fidje, som like godt har hoppet bukk over B og stilte i A-sporet. Forhåndsfavoritt Helene Sørlie måtte dermed ta til takke med tredjeplassen, etter en litt tung dag i skauen – men planlegger å ta revansjenår  Norgescupen innledes i Valle om to uker.  I KB vant Linda Hjell fra Hobøl, men nykommerne Ingvild Webb Dahl og Ingveig Håkonsen var hakk i hæl.  Maritha Christensen har også tatt innpå, og her manglet også Julie Sandanger – hun kjørte på Eikås og vant B i kamp med alle gutta! Hele 8 startende i KB vitner også om stor framgang for jentene, og flere av de nye vil nok ta nivået når de får litt mer erfaring.

I A var det betydelig utskifting . Fjorårets pall manglet på startlista og ga plass til Ole Barkved, Thomas Selde Sørensen og Terje Glomset. Sondre Gilje Haga på fjerde er yngstemann i klassen, men har klatret betydelig nærmere de beste og har som mål for sesongen å etablere seg i øvre del av lista.

Best av alle i A-sporet var imidlertid Per Ole Svensrud (40) , men han stilte i Trimklassen. «Supermosjonist» er ikke å ta for hardt i, og her lyste det innbitt vilje i alle seksjoner!

I B-klassen sørget  Petter Bjerlin, Sindre Mikalsen Arning og Mike Hovden for trippelseier til OMS Trialklubb.  Jarand Mathias Vold Gunvaldsen på fjerde var ikke langt bak, og med to storebrødre høyt oppe i A  kan det bli et sterkt familielag til lag-NM.. 

I C-klassen var det gledelige 10 startende, og Oddbjørn Skimten fra Kråkerøy skaffet arrangørene seier. (I år som i fjor, men da i D!). Oscar Nicolaysen (også Kråkerøy) og Herman K. Skogheim (OMS)  hadde begge 39 prikker, men Oscar gikk foran på antall null.  Camilla Larre Fossum var best i KC, her var det jevnt og umulig å spå om sesongen videre. 

Sutthi fra ATD var kanskje den som var mest overrasket over å vinne i dag. Heiagjengen hadde stått opp i otta for å bli med. Det er skikkelige venner det!

I D-klassen ble det trippel Kråkerøy: Benjamin Sørvik, Scott Deschington og Mathias Mobech-Hansen. Rekrutteringer ser altså ut til å være i orden, så får vi håpe kjørerne fortsetter slik at klubben kan opprettholde sitt gode miljø og øke bredden videre!

 

Terje, Namegabe og Ole Herman fra Sport Rescue Team hadde heldigvis en rolig dag. De har spesialisert seg på ambulansetjeneste for motorsport, der det gjerne kan gå hardt for seg i andre grener. Ole Herman måtte bort å se på syklene, han driver sjøl med roadracing. Og har måttet ta i mot hjelp fra de andre to, men heldigvis gikk det da verst utover sykkelen og stoltheten!

Fulle resultater hos Kråkerøy Trialklubb 

Fredrikstad Blad var på plass og laget en bra reportasje i nettavisa.

 Reportasje i Fredrikstad Blad (nett)

 
 
Bilder fra løpet: (tekstes etter hvert)