Etterjulsmoro i Hobøl

 Takk til Nina Håkonsen for både foto og informasjon!

Silje Marie Hove er ganske fersk på sykkelen etter noen år som supporter. Hun har hatt stor framgang og blir nok å se på resultatlistene også framover!


Hobøl Motorklubb har ett fast innslag på nyåret: Julspinn, som kjøres andre helg i januar. I år var det lite snø, men desto flere kuldegrader og is både her og der.. nærmere 15 stive blå på morgenkvisten fristet nok ikke, men 23 førere fra både Hobøl og naboklubbene sto klare klokka 11.

 Julspinn er et litt uhøytidelig treningsløp med tre vanskelighetsgrader. Men at det bare står om kampen mot juleflesket,  heder og marsipangriser hindrer jo ikke at det er mye prestisje her! Kanskje spesielt blant de «gamle traverne», som ofte har vist seg å ha et overtak når det handler om glatt og grep mer enn om hopp og sprett.

Sånn var det også i år, og her var det et knallhardt startfelt i klassen «vanskelig». Helge Ruden på hjemmebane ble utfordret av Magnus Liljeblad og Janne Hermansson, som begge tilhører kremen av gamlegutter. Noe særlig prikker ble det ikke på noen av dem, og spenningen var høy til og med siste seksjon.. helge kjørte sist, og etter at begge de andre hadde dratt noen prikker visste han at det ville holde å kjøre på en. Men det holdt på å gå galt: plutselig var han ute av sporet og et sted han «aldri hadde vært før» – men tok en prikk, og kom seg tilbake på rett kjøl. Dermed ble det seier med 6 prikker, mens Magnus og Janne begge fikk 7 – mens beste ungdom var Ivar Norum på 11.

Deltakere:
Rekrutt:  Emil Malmberg, Ingeborg Bergersen og Ludvik Fjell.

Lett spor:  1. Silje Marie Hove 2. Vegard Ingum

Middels: 1. Ivar Ottestad 2. Kristian Ottestad 3. Petter Bjerlin 4. Svein Olav Bjerkeli Wick 5. Ingveig Håkonsen 6. Henning Norum 7. Bent Bergersen 8. Herman Hansen 9. Andreas Sollie Andersen og 10 Arild Norum (som egentlig kjørte best, men trakk seg fra premieutdelingen fordi han hadde byttet sykkel underveis )

Vanskelig: 1. Helge Ruden 2. Magnus Liljeblad 3. Jan Hermansson 4. Ivar Norum 5. Nicklas Engseth 6. Andreas Dammyr 7. Håkon Håkonsen 8. Morten Sandin.
(Ettersom dette er et løp av det mindre høytidelige slaget forefinnes ikke fullstendige resultatlister!)

Flere bilder takket være Nina, som var både stevnesekretær og fotograf!