Tandberg MC i startgropa

Håkon Pedersen bestemte seg i november for å satse på Ossa neste sesong, og har signert avtale med Ossa Racing Team som innebærer et stort framskritt for han i forhold til støtteapparat.  Ikke så lenge etterpå kom nyheten om at Ossa nå blir representert i Norge på forhandlersiden, gjennom nystiftede Tandberg MC AS.

familien tandberg foran Ossa
Tandberg MC eies og drives av dette firkløveret: Thomas, Turid, Erik og Kim Arild Tandberg!

Tandberg holder til på Geithus, som ligger i  Modum – en av Norges mer idrettsinteresserte kommuner! Med 13 000 innbyggere  har idrettslagene tilsammen ca 5 500 medlemmer, og du finner sentrale miljø som Vikersund (hopp) , Simostranda (skiskyting) og Geithus IL skøyter som alle har markert seg i både norges- og verdenstoppen på sine områder. 

At idretten har preget familielivet er sikkert:

Erik Tandberg har sjøl bakgrunn – omenn kortvarig – fra motocross, med en respektabel femteplass i NM som beste. «Det var på den tida Villa-guttene herjet» sier han sjøl, det vil vel si tidlig 80-tall og brødrene Asbjørn  og Kjetil Villa. Han har også fagbakgrunn innenfor mekanikk, og jobber hos Westad Industri.  I idretten har han mange års erfaring fra hoppmiljøet,  både som støtteapparat for sine egne tre gutter og fra klubb- og arrangørarbeid.

Kim Arild Tandberg er «pr-sjef» og webansvarlig. Han var en av norges beste hoppere gjennom mange år, og inntil nylig også en anerkjent hopptrener for både Vikersund Flying Team og det svenske hopplandslaget.

Turid Tandberg har økonomiutdanning, som sikkert kommer godt med. Hun er beskjeden om egne idrettsprestasjoner, men har litt turn og slalom-bakgrunn fra ungdommen. Ellers sier hun hun har mest erfaring som støtteapparat og administrator – og er fremdeles med i arrangementskomiteen for verdenscuprennene i Vikersund.
 
Thomas Tandberg ble veien inn i  trialsporten for familien. Thomas drev også med hopp, på høyt nivå i aldersklassene 12-13 år «Aldri tapt for Rune Velta!» sier han.. Den første trialsykkelen i familiens eie kjøpte Erik da også fordi han mente det ville være god balansetrening for hopp-gutta. Først kjørte- og balanserte de bare litt rundt husveggene, men tilfeldigvis kjente Erik en som kjente Per Olav Svensrud, og tok med Thomas til trialområdet på Myhrespiten. Da var det gjort. Det ble trialsykkel for konfirmasjonspengene, trening og debut i Norgescup som 15-åring og ikke lenge etter plass på juniorlandslaget.   Han hadde en helt utrolig framgang, som takket være  en solid dose talent kombinert med en systematisk treningsinnsats av de sjeldne. Mange elementer fikk være med fra hopp – det ble turn, basistrening og mye annet i tillegg til mange timer på sykkelen.

Balansen er i orden - men legg merke til gipsen..

Karrieren hadde høydepunkt da han ble norsk mester i juniorklassen i2005 og 2006, og med Nordisk mesterskap i 2007 der han tok 8. plassen rett bak Mardon Moi og Emil Gyllenhammar.

Takket være både Erik og andre kyndige og hjelpsomme slektninger var også Tandberg-teamet innehaver av den beste trialbilen i Norge!

Men dessverre: Thomas viste seg også å være Norges mest uheldige og skadeutsatte trialkjører, og etter å ha kjempet lenge kastet han til slutt inn håndkleet sommeren 2011. Den lidenskapelige interessen for trial i imidlertid like sterk. Han kan kjøre for moro, er ankermann for Modum i lag-NM, deltar på oppvisninger og er en anerkjent og etterspurt trener.

Thomas bestemte seg  tidlig for at trial og MC måtte være drømmejobben, og med etableringen av Tandberg MC er drømmen i hvertfall ett hakk nærmere. Nå er dette foreløpig ikke heltidsjobb, både han og Kim Arild jobber også hos Westad. Foreløpig er de usikre på markedspotensialet for Ossa i Norge – i Finland har Joa Hindren solgt en hel del.
 
Målsettingene for 2013 virker svært nøkterne, men i tillegg til sykler skal Tandberg MC også forhandle bl.a Alpinestars, Jitsie og Forma og har en nettbutikk under utvikling.

Tandberg lette lenge etter lokaler, før det ideelle plutselig dukket opp: Nå driver de intens oppussing i brannstasjon- og kantinebygget på den nedlagte papirfabrikken Union Geithus.  Der er det plass til både verksted, lager,  «show-room» og et romslig  konferanserom. 
Akkurat nå med 2 demosykler – en 280 ccm og en kliss ny 125 – og 4 stk 125 ccm på lager.

foto: Ossa

Den nyutviklede modellen har vært imøtesett med spenning, og ble lansert rett før jul. (Spesifikasjoner her).

Med kjørere som Emma Bristow og Daniel Oliveras plasserte merket seg også pent i VM siste sesong, men produsenten sier selv ved lanseringen av Ossa 280 at årets modell har flere tekniske nyvinninger og forbedringer (se oversikt hos den britiske Ossa- representanten)

 Nyheter bl.a fra Håkon Pedersen finner du på Ossa Norges Facebook-side .
 
Nettsidene  til Ossa Norge ble publisert i går: www.ossa.no , her er det nytt og kontaktinfo.
www.tandbergmc.no kommer til å få en nettbutikk, og skal være i drift om kort tid.