Gulløksa 2012 havnet hos Bokn

Arthur Trosnavåg er leder i Pluggen IL Bokn, og sammen med kona Ragnhild har han mye av æren for at klubben nå takler de store arrangementene

 2012 har vært et godt år for norsk trial, både internasjonalt og her hjemme. Også arrangementene har holdt et høyt nivå, og på forhånd var både Gjerstad (NC), OMS Trialklubb (NM og NC-finale) og Bokn (lag-NM) nevnt som verdige kandidater til Gulløksa.
Lag NM var imidlertid et knallarrangement som slo knock-out på konkurrentene, og lørdag ble arrangørene fortjent hedret med gulløksa.

 
Da øksa skulle deles ut i 2011 prøvde Trialavisa å finne historien bak trofeet, men lyktes ikke og sendte ut en bønn om hjelp. 
Dette ble fanget opp på OMS – selvfølgelig av Anne Helene, som husket historien godt. For å kvalitetssikre detaljene har hun vært i kontakt med tidligere medlemmer og kolleger ved OMS, og med medlemmer av den daværende Trialkomiteen.  
Opphavsmannen var Fred Willy Olsen, og første gang den ble delt ut var i 1983 – resten av historien om Fred og gulløksa kan du lese her!