The Classic Sixpencer Trophy Trial 2012

Hans Jørgen Beck. Foto og copyright Maarten Mager

Den 56. utgaven av Classicløpet i Gøteborg er vel i havn, med  seks normenn og tilsammen 67 deltakere til start. Etter suksessen i Linkøping  hadde Jarle Stensbye tatt utfordringen og gått opp i A-sporet, der han fikk følge av Helge Ruden som har begynt å engasjere seg i Classic også som kjører. Jarle angret absolutt ikke, sjøl om det ble en del prikker (vanskelighetsgraden var også betydelig høyere i dette løpet), og «ungdommen» Helge gikk likegodt hen og vant sin klasse. 

Færrest prikker av alle i løpet hadde imidlertid en skikkelig veteran: Mika Jansson, med en 1955 Norfield 550 ccm som også var en av de eldste syklene i klassen.  Han fikk bare 1 prikk på de 3 x 16 seksjonene!  Jan Hermansson (BSA 265 ccm, 1959 modell) hadde også bare 4.  Og her snakker vi stilige doninger som veier sine godt 100 kg (syklene altså!)

Ulf Karlsson-tidligere verdensmester-var der som tilskuer og ble spurt om hvorfor han ikke kjørte: «Nej, du vet, det er allt for svårt» – så det sier jo litt!

De norske deltakerne hadde en fin helg – som alltid, på grunn av det gode miljøet!-  men Per Erik Syverstad hadde dessverre en velt på lørdag, fikk fothvileren plantet i leggen  og måtte kaste inn håndkleet før søndagens runde.

Maarten Mager melder om at interessen virker til å være oppadgående, og at det også er en og annen ungdom som møter opp. Hovedvekten er likevel godt voksne: De eldste deltakerne er født i 1934,  tre av fire er over 50 og bare en håndfull under 40. 

Ildsjelen Maarten har vært aktiv for å gjøre Classic mer kjent i Norge. Han er for øvrig sjøl en av de eldste, og i god form!  Han ble nummer 3 i sin klasse «Grey Beard», som er for førere over 60 uten krav til sykkelens alder.  Maarten er også mannen som startet Trialavisa, skriver nå fast i MC-avisa, er fotograf, og har tatt alle bildene her!

Deltakerantallet var omlag som før, til tross for at tyskerne ikke stilte med så mange førerne denne gangen – kanskje på grunn av neste helgs løp i Belgia?

Resultater 

Helge Ruden tok seieren i klassen for «nyere Classic» – Twin Shock, ikke skivebrems – i praksis ca pre-85. Foto og © Maarten Mager

 Flere bilder fra Maarten:

 
For lesere fra rundt 40-åra, som kanskje nærmer seg midtveis i trialkarrieren: er ikke dette noe som ser moro ut? De eldste prakteksemplarene krever riktignok sin lommebok og vel så det, men de nyere i klasse «pre 85» er langt mer tilgjengelige. Og når du blir over 60 og greybeard kan du kjøre hva du vil!  (NB: bart er muligvis et ideal, men ikke noe absolutt krav!)
 
Video fra løpet  –  via  Christer Andersson
 
Flere bilder hos  Bengt Carlsson MHFU-partille:      Lørdag       Søndag