Classic nytt fra Maarten Mager: 47-års racet i Linköping

Classic Nytt.

Fin norsk deltagelse ved Classic løpet i Linköping

Fra venstre Jarle, Arne Petter og Rolf med sine premier.

Det deltok 6 kjørere fra Norge og de fleste viste fremragende resultater. Selve løpet var vel organisert med unntak av det til tider var vanskelig å finne seksjonene. Disse var til dels svært lange slik at en lett kunne overse noe ved besiktning av seksjonene, som Rolf Berven sa ved en av dem: «Den er så lang at jeg klarer ikke å huske alle svinger». Vanskelighetsgraden var delt opp i et A og et B spor, alle norske deltagere kjørte B-sporet, dog i flere klasser. Transporten var også lang mellom en rekke seksjoner (på lørdag 2 runde a 13 seksjoner og på søndag 1 runde med 15 seksjoner, på lørdag var det dommer på hver seksjon, på søndag ble deltagerne delt opp i grupper som dømte seg selv) B-sporet var til dels lett og våre 3 beste førerne mente nok at de til neste år ville velge A-sporet for å får noe mer å bryne seg på.

Undertegnede brøt etter 1 ½  runde på lørdag med krampe i begge hender. De øvrige 6 gjorde det meget respektabel. I klassen Pre-85 som var størst ble det tredobbel norsk og med minimal forskjell mellom disse 3: Arne Petter Morstad (Bultaco 326) hadde 1 (ja-en !)prikk som han fikk på lørdag, Jarle Stensby (Montesa 247) fulgte opp med 3 prikker mens Rolf Berven hadde 4. Alle tre kjørte på «0» på søndag. Fjerde var faktisk en ung gutt på 3en finsk Helkama 50, han hadde 10 prikker.

Håvard Svarttjern var påmeld men startet ikke. I klassen Air-Cool-Mo kom Arne Sørbekk (Yamaha 250/88) på en 5. plass. Erik Syverstad (Honda TLR200) kom på en 6. plass i klassen i klassen Greybeard+60.

Erik Syverstad på sin Honda

Totalt deltok 99 kjørere med et stort utvalg sykkelmerker og typer, imponert ble jeg ikke bare over de norske fine prestasjoner men også over en tysker med en 500 BSA fa 1950 uten bakhjulsfjæring og 150kg på vekta. Han vant sin klasse og hadde 19 prikker, med disse ville han ha havnet høyt opp bland alle B kjørere.

Ha en fin dag alle sammen og husk Göteborg i Oktober.