Mer fra Bokn og Lag-NM 2012

Bokn er en ganske liten kommune, med rundt 800 innbyggere fordelt på 3 øyer. 
Lag NM er det største arrangementet som har vært i bygda, og ble en ubetinget suksess.

Ordfører i Bokn, Kyrre Lindanger, har en sønn på seks år som skal prøve seg på trialsykkelen i høst. Her sammen med Ragnhild Trosnavåg under åpningen.

 På Bokn er det 1 butikk. Det er også 36 ulike frivillige organisasjoner og lag, med alt fra mållag til gatebilklubb, og en fantastisk gjestfrihet. Det er denne kulturen som gjør at klubben kunne dra i land det største arrangementet i bygdas historie. På selve arrangementsdagen var rundt 115 personer i sving, noen var hjelpere fra andre klubber men det store lasset dro jo et nærmest ubegrenset antall som stilte opp fra nærmiljøet. Alle var blide, ingen så stresset ut.
Pluggen MK Bokn er en del av Bokn Idrettslag, og base for løpet var skolen og idrettsanlegget. Dermed ble det god plass til de mange tilreisende – noen hadde regnet ut at «innbyggertallet» kom til å øke med nærmere 50% og det er ikke sikkert det var så langt unna. Trialavisa deltok jo sjøl i løpet, og jeg var nok en av de siste som dusjet etterpå – men fikk varmt vann, som jeg har forstått er en heller sjelden glede i trialverdenen også internasjonalt!  

Klubben har et stort område i flott Rogalandsnatur, her er det primus motor i trialklubben Arthur Trosnavåg som tar en pause i arbeidet med seksjonene noen dager før løpet.

Motorklubben ble startet i 1999, som mange trialmiljø mer som som et ungdomsprosjekt. Det var en god del aktivitet, også på dagtid – det var i den tida det var mulig med valgfag i skoletida- men ikke konkurransekjørere. At ordføreren spesielt trakk fram Arthur og Ragnhild Trosnavåg da han snakket om organisasjonsarbeid er ikke rart. Det var da sønnen startet med trial det ble fart i klubben, Arthur har vært leder siden rundt 2003 og første løpsdeltaker ble Martin Trosnavåg i 2004. I helga deltok et juniorlag fra Bokn, som havnet på 12.plass i en stor klasse. 

nnMartin Trosnavåg er hittil beste representant for klubben, med EM-deltakelse i 2007 som høydepunkt, men det er god rekruttering. Martin var lagleder for juniorlaget fra Bokn, som valgte å vise at trial er en fengslende idrett! Fra venstre: Sverre Trosnavåg, Erik Nilsen, Sander Jøsang g Bjørn Ove Jøsang.
 
 
Haugesund Avis brukte hele baksida på forhåndsomtale av løpet, og på Coop sto avisa denne dagen med ryggen ut! 
Les oppslaget:  del 1(lagbilde)     del 2 (omtale) 

Avisa har også skrevet om løpet, under tittelen«det gikk helt knall», og lover mer i  mandagens papirutgave. 
  

Hobøl-supporterne måtte vente lenge på sine gutter, som kom til mål som siste lag og med noen respittprikker. Her er det Ivar Norum som avslutter med stil.

Jeg kjørte jo løpet sjøl, og fikk dermed verken tatt noe særlig bilder eller sett de store seksjonene. Send gjerne inn blinkskudd!  Nedenfor er inntrykk fra arrangementet i bilder og bildetekst.