Litt skuffende 7.plass til Norges jenter i Trial des Nations

Norge har fått nye landslagsdrakter, og før dagens løp var det photoshoot hos Jitsie

På forhånd hadde vi håpet de norske jentene skulle forsvare sjetteplassen de har hatt de siste åra. I fjor var det mindre enn 15 prikker fram til Italia på 5.plass, og ettersom Norge stilte med samme lag, der de yngste har hatt et godt treningsårog en del internasjonal erfarng i mellomtida, hadde vi kanskje også håpet på å nærme oss litt. Slik gikk det dessverre ikke, sjøl om det i stor grad skyldes at USA har hatt kraftig framgang. De gikk ikke bare forbi Norge, men slo også Italia!
Grenleder Tor Linnerud  er på plass som vanlig, og sier at han selvfølgelig helst hadde sett Norge høyere opp men også at det er ting som kan rettes med trening som vil spare mye prikker. det siste er i hvertfall jentene i, og i seksjonene var det en del hissige utbrudd fra førerne når de satte det de sjøl mente var unødvendige føtter.. 
I toppen var det svært spennende, men Spania dro i land seieren nok en gang.  Løpet hadde utmerket service i depoet, men løpende innsending av resultater fra seksjonene – men dessverre var det enkelte feil her, slik at det ikke var fullt så jevnt som tavla viste. Også i seksjonene var det svært god resultatpresentasjon: Både løpede tid og ilagte prikker vistes på digital tavle mens førerne kjørte. Ved utkjøringen ble det dessuten skrevet opp prikker for hvert lag, så det var mulig å følge med underveis.

Spania tok tittelen igjen, for tredje år på rad. Foto: FIM/G2F Media

Sjøl om Spania var best igjen er Storbritannia hakk i hæl. Og generelt ser det ut til å være mange unge jenter som viser gode takter, fra flere nasjoner. Fremtida for jentetrialen ser altså lys ut, så får vi håpe de norske klarer å henge med!

Resultater
FIM review

Hele 11 nasjoner stilte: