Ib Vegard og Lene fikk kongepokalene

Håkon, Ib Vegard og Sverre

Årets NM er vel i havn, og i flere klasser ble det knivskarp kamp om pallplassene.
Jevnest var det i junior: Marin Karlsen ledet etter første runde – han hadde 2 prikker, Ivar Norum 3. Så kjørte Ivar neste runde på 1 prikk, og måtte vente spent til Martin kom – med en ideell runde og 15 x null! Disse to har jo vært jevngode i flere år, men denne sesongen har Martin Karlsen vært best når det gjelder. Han er regjerende norsk og nordisk mester i junior når han nå parkerer 125 kubikken og går for høyere mål neste sesong! 
NRK  Østlandssendingen om Martin Karlsen

I kvinneklassen ledet Lene Dyrkorn fra start til mål, men om sølv og bronse var det jevnt. Helene Sørlie var en prikk foran ved halvkjørt løp, men Connie Ludvigsen kom sterkt tilbake og tok sølvet til slutt.
Les i Smaalenenes Avis om Lene!

I morgen er det omkamp når norgescupfinalen går, i atskillig tøffere løyper enn dagens.  Connie er jo tilbake etter nærmere to sesonger, og sier sjøl at hun begynner å kjenne teknikken men kjenner at det mangler trening. Det blir spennende å se hvordan det slår ut når det skal kjøres A-seksjoner!

Lene Dyrkorn kastes i været av "Trial Team Girls" etter seieren

I  senior var det Håkon Pedersen som var best i første runden, Ib Vegard kom skeivt ut i siste seksjon og endte med en femmer på tid. Så kjørte imidlertid Ib en sjefsrunde på bare 5 prikker, mens det raknet for Håkon. Dermed tok Ib Vegard en overlegen seier med 17 prikker, mens Håkon fikk 32. Også videre på lista er det tett: Sverre Lundevold knep bronsen med 35, Kristoffer Leirvaag fikk 36 og Martin Hemmer 39. De fire første er også identiske med Norges lag til lag VM om 2 uker, der de nok møter atskillig tøffere seksjoner.
I morgen er det ny dyst i Norgescupfinalen, der Ib Vegard og Håkon ligger likt foran siste runde!
Drammens Tidende om Ib Vegard                                                                                                                                    Veteranklassen hadde ikke NM-status, men denne gangen var det offisiell Norgescup over en runde. Dette er en forberedelse til eventuelt å søke NM-status for kommende sesonger, og etter dagens løp å dømme har klassen både bredde og godt nivå. Her ble det favorittseier til Helge Ruden – han fikk bare 5 prikker, og var kanskje mest fornøyd med å ha vunnet kampen mot Lene Dyrkorn om å bli Hobøls beste fører i det grønne sporet..

Premieutdelingene ble som vanlig preget av at utøverne har lyst til å reklamere for sine respektive merker. Vi er jo vant til at skiløpere holder opp et utstillingspar» med ski rett etter målpassering, noe mer upraktisk er det jo med en trialsykkel. Begge fløyer har vel god grunn til å være fornøyd med dagen: Gas Gas fikk det høyeste stikket med begge kongepokalene, samt veteranklassen – mens Beta gjorde reint bord i junior, og både Beta og Sherco var ellers pent representert på seierspallene.

 Resultater

Her står mye erfaring og kompetanse: Frode Eber Hansen, Anders Minken, Tor Linnerud og Harald Paulsen

 Arrangementet gikk ellers veldig greit, og sjøl om seksjonsnivået må ha vært på den lette siden gjorde det at veldig mange fikk en fin dag på sykkelen. «I dag har vi virkelig kost oss» var en kommentar fra en av jentene, som havnet sånn midt på treet.  Av jentene ellers imponerte C-kjører og 14 år gamle Mette Fidje på 6.plass – og ikke minst Anette Fjeld (Asker) med en 8. plass!   Sterkt også av Rune Paulsen: Han var påmeldt i veteran, men mangler litt på fylte 40 – dermed endte han i seniorsporet.

Silje Marie Hove har også sendt bilder !