Nordisk mesterskap ble storeslem til Norge med seier i tre klasser!

Martin Karlsen , Lene Dyrkorn og Ib Vegard Kaasa Andersen vant hver sin klasse i Nordisk Mesterskap 2012

Det ble norsk dominans i dagens individuelle nordiske mesterskap i trial, i hvertfall på øverste trinn. Ib Vegard Kaasa Andersen dro i land seieren til slutt, med bare en prikks margin til Emil Gyllenhammar. Ib startet dagen heller dårlig, og hadde flere prikker på første runde enn på 2 og 3. tilsammen (35-16-16) mens Emil kjørte jevnt bra (24-26-17). Bronsen gikk til Edde Karlsson, deretter fulgte Håkon Pedersen og Sverre Lundevold. Håkon hadde ikke noen heldig dag totalt sett, men på siste runde dro han til med bare 13 prikker – dagens beste runde! Sverre var godt fornøyd med både mye av kjøringa og å ha tatt 5 plass i senior-debuten, og tross mange prikker på de nedover listene var det god stemning i depoet utover kvelden.
I kvinneklassen var Lene Dyrkorn favoritt, og innfridde forventningene til fulle med 20 prikkers seiersmargin. Deretter var det jevnt oppgjør – mellom 2. og 6 plass skilte bare 7 prikker. Camilla Dybedahl fra Trøgstad tok sølvet en prikk foran Sofia Henriksson (Sverige)  – og her måtte man telle antall nullede seksjoner for å få kåret bronsevinneren, både Sofia og Sonia Lamppu hadde 69 prikker. Hakk i hæl fulgte Helene Sørlie (70) og Erika Melchior (75).

I juniorklassen ble det altså klar seier tl Martin Karlsen. Det er en styrke for framtidas nordiske nivå at det deretter kom en finsk kjører- Timo Myöhänen, som også er lagkamerat med Sverre Lundevold i Top Trial Team. Bronsen gikk til Ivar Norum, så fulgte et par svenske kjørere.

Ib Vegard viser at trialkjørerne tilsynelatende kan fly.

Veteranklassen ble en parademarsj for Tommy Ahvala, som hadde 2 prikker på hver av rundene. Ahvala er fremdeles aktiv oppvisningskjørere, og har i år også vunnet det som har vært av runder for EM-veteran. Han sa sjøl at han var lommekjent på området: Det ble tatt i bruk første gang i 1986, da klubben men Ahvalas far i spissen organiserte en VM-runde, og siden kjørte han så mye der at han mente å kjenne hver stein personlig!  Finland var også som nasjon overlegne, med 5 av de 6 beste på lista. Mikael Johansson fra Sverige klarte å kapre bronsen, Per Berggren hadde trøbbel med sykkelen og datt ned på 7.plass mens Helge Ruden ble beste nordmann på åttende.

Det var friskt med piling i seksjonene, og hele 5 ulike pilsett. Nina HåkonsenI telte 36 ulike piler i en seksjon. Inkluderende piling var unntaket, det å unngå andres piler var standard måte å definere spor. Foto: Nina Håkonsen

Kvelden ble sein for mange. Juryen fant ut at ettersom nivået var noe blandet blant lagene, skulle klassene kjøre lettere spor på søndag – dermed måtte kjørerne ut for å besiktige helt nye løyper etter at premieutdeling og påmelding for lag vel var overstått. (Nå fikk seniorkjørerne etterhvert argumentert seg fram til at de fikk beholde samme spor med bare små modifiseringer, så det endte med at bare junior og veteran ble flyttet). I kvinner- og veteranklassene vil alt annet enn seier til henholdsvis Norge og Finland være sensasjon, men i seniorklassen er det mer åpent. For junior kan det også bli jevnere enn på lenge, her har jo Norge en lang seiersrekke å forsvare!

Det er mange kjørere fra Norge, og en like tallrik heiagjeng- her er noen av dem. Bldet er tatt før varmen og kilometrene i beina for alvor var merkbare, men humøret holdt dagen ut.

Startliste og resultater (alle klasser)

Seksjonsresultater

Eddie og Emil hadde planlagt mottiltak! Foto: Nina Håkonsen