Nordisk mesterskap – lag: Heia Norge!

Heia Norge!

Stolt – og svært norsk – heiagjeng!

Veteranene fra Finland var som ventet overlegne, men ellers ble det norsk.
Det er noe eget med å kjøre lag, og alle så ut til å ha det fortreffelig i skogen! I tillegg til de offisielle lagene stilte også noen utenfor konkurranse – oversikt over alle finnes i lagbildene under!

Det var størst spenning i senior herrer: Her hadde både Norge og Sverige sterke kjørere. Legger en sammen prikkene for de tre beste på hvert lag får faktisk Sverige færre prikker – men det er jo ikke sånn det foregår. Norge hadde kanskje «flaks» ettersom de andre kjørerne lyktes når en feilet, eller kanskje var det lageffekten som gjorde at sistemann kunne yte enda litt ekstra? Norges lag var også jevnere, og vant til slutt med 8 prikkers margin.
For junior og kvinner var det norsk  parademarsj til seier, men klarest seier av alle tok det finske veteranlaget anført av Tommy Ahvala. De hadde 3  prikker totalt!
 
 Kvelden før løpet var det mye att og fram, enden ble at juniorlagene og åpen klasse ble flyttet til blått spor, veteran til oransje og at det også ble endret noe på seniorseksjonene. Dette skapte en del frustrasjon fordi beskjeden kom seint, og førerne måtte ut på besiktning igjen utpå kvelden – faktisk så seint at det ikke var lovlig å kjøre sykkel lenger. Når dagen kom var det nok likevel svært mange som trivdes bedre i det enklere sporet!
Tallrike nordmenn satte preg på både depoet, skauen og premieutdelingen, noen stilte også som dommere søndag for å hjelpe arrangørene som nok var litt på felgen når det gjaldt ressurser. Blide og trivelige var de derimot til gangs, og at det skulle være denne helga det ble plutselig tørke i kranene kan de i hvertfall ikke lastes for!
(Men å komme til et sted med en hærskare avdelte vaskebåser – det var crossbane der-og så oppdage at det ikke var vann i slangen var trist!)  Søndag morgen forsvant vannet helt, så det var ikke engang mulig å fylle drikkeflasker, men det var tilbake da løpet var over.
 

Premieutdelingene var en sak for seg, her hadde nok vi regnet med litt mer seremoni med i det inste en pall og gjerne nasjonalsang. Anført av Lene Dyrkorn  stemte nordmennene i på søndagen, og skapte riktig stemning. ( For juniorenes del holdt det bare halvveis da korken spratt av med et uhell før vi var ferdige – da klarte ikke gutta å stå rolige lenger! )

Paavo Kymäläinen har også lagt ut bilder. Direkte link til bildene 
Men jeg anbefaler også en titt på nettsida hans www.kymalainen.net, det er mye annet morsomt nedover der (i bildeveien, det er jo totalt uleselig for meg dessverre)

Etter løpet reiser mange videre til EM-runden i Polen neste helg.  For oss var det ferja hjem!

Sverre reiste med samme båt: Han skal til Polen, men reiser hjem først. Foto: Lundevold