Hobøl Brandkasse 2-dagers Trial – søndag

Ib Vegard fulgte opp lørdagen med sterk kjøring også søndag, og vant en meget klar seier. Med 86 prikker var han "mer enn en runde" foran Ole Kristian Sørensen.

Værmeldingen for helga var usikker, men tilsa visstnok opphold på formiddagen. Det har vi ikke sett: fra start øste det ned , men litt utover dagen klarnet det opp. Flere kjørere mente at regnværet var en fordel, siden fjellet ble vasket reint var det bedre grep. Arrangørene hadde også vært ute og endret betydelig på seksjonene, og når kjøretida dessuten ble utvidet var det greit med tid for alle. Stort sett alle stilte til start, enkelte kanskje med litt få timer i soveposene, og noen var plastret sammen her og der. Kjørere som bryter første dag får likevel kjøre dagen derpå, men da med en anseelig mengde straffeprikker – så hvis dere ser noen i listene med helt urimelig mye prikker lørdag er nok det forklaringen.

Bildet viser hånda til en kjører som har lappet seg sammen med tape utenpå hansken.
Dan Ertmann Poulsen fra Rebild Trial klemte fingrene så skinnet sprakk på lørdag. Hanskene var like hele, men han måtte sy 7 sting. Søndag stilte han til start med hjemmegjort forsterking over skaden. Uten å ha diskutert med legen vil vi tro. Det var nok ille vondt, og blødde en del, men han fullførte i fin stil til 6.plass i B.

 Det var jo en del spenning i flere av klassene etter jevne resultater lørdag. Hos jentene holdt Lene Dyrkorn unna som forventet, og var vel noe mer fornøyd med kjøringa i dag . 155 prikker ville for øvrig også gitt premie i herreklassen, og særlig førsterunden søndag på 28 prikker var mer enn godkjent – bare noen få av gutta matchet den.  Og 5 jenter i KE er sjeldent bra – i tillegg kjører jo Ine Susanne Jensen KE, så her er bredden rekordstor.
I guttas eliteklasse var Ib Vegard suveren, som så ofte før. Særlig sisterunden på 14 prikker hadde klasse, og han skriver sjøl at det er der han syns han burde ligget hele tida. (lenken går til hjemmesida hans, og den blir oppdatert med rapporter etter hvert løp!) Trialavisa presenterte også team Norway tidligere i år, her kan du også lese mer om Ib.
Ib kommer jo nå fra trening og konkurranser i Spania og Andorra, der blant annet det tørre støvet skapte problemer – stort større kontrast er det vel vanskelig å få til helgas gytjebad!  Neste mål er å kapre mestertittelen i nordisk, i Helsinki først i august.

Spesielt gledelig er det at det ser ut til å ha løsnet skikkelig  for Ole Kristian Selde Sørensen fra Flosta. Ole Kristian prøvde trial fra han var rundt 10 år gammel, og trente mer seriøst fra 13-års alderen. Før sesongen hadde han som mål å etablere seg blant de 4 første i norgescup og NM, og det ser jo ut til å kunne være mulig! Som vi skrev i går skryter Mardon Moi av hva Ole gjør på trening – og på sidene til Team Motorsyklisten står det at han går under kallenavnet «Rambo» på Kompetansesenter for Idrett i Agder..
Det er også her en stor økning i antall deltakere, i 2011 fullførte 8 kjørere – i år 14

Ole Kristian har to gode løp under vesten de siste helgene. Snart går turen til nordisk mesterskap i Helsinki, og deretter til Tsjekkia for å kjøre EM.

I A-klassen ble det dobbelseier til Skpodje. Lørdag var det dødt løp, men søndag viste Jonas Velsvik de andre ryggen. Bursdagsbarnet Terje Glomset holdt unna for Sondre Wollum Hansen, mens Morten Andersen fra Rebild Trial holdt fjerdeplassen – en svært sterk framgang!  Jonas og Terje har en intern konkurranse seg imellom, der de har tatt annenhvert stikk, så «nå må jeg hjem og trene», sier Terje..
Andre fra distriktet skryter uhemmet av Jonas Velsvik og forteller at dette har gutten virkelig jobbet for. Ikke trener han mye og seriøst, i tillegg jobber han det han kan for å finansiere satsingen: «Klipper plener for halve bygda og maler hus om sommeren», så her skorter det ikke på innsatsen. Og da er det jo ekstra moro når det lykkes!

I B stakk Geir Morten Græe fra Voss av med seieren – bra framgang fra i fjor, da han var et stykke ned i klassen. Deretter fulgte Nils-Johan Gunvaldsen (Grimstad) og Thomas Kristensen Ramsli (Nesodden)
I fjor ble Jacob-Olaus Gunvaldsen nummer 3 i B, i år gikk han opp i A og tok en sterk 5.plass – men da var det straks en bror på plass til å fylle plassen i B. Faktisk ikke bare 1 men 2: Jarand-Matias (12 år) stilte også i samme spor, men kjører RB.

Familien Vold Gunvaldsen: Bak Ole Jacob Gunvaldsen og Oddbjørg Vold Foran: Jacob-Olaus, Nils-Johan og Jarand-Matias Vold Gunvaldsen

Alle kan ikke vinne, og alle vinnere står ikke på pallen. I skogen ser jeg mange som vinner: over seg sjøl, forserer nye hindringer og større vanskeligheter enn de hadde trodd var mulig. I alle aldre og alle klasser – minirekruttene og Janniche i Trim D delte den gleden det er å hele tiden få til noe nytt.

Ikke vanskelig å se at Amund Rødhammer syns dette er spennende!

Kjørerne fra Bodø hadde aldri kjørt løp før, og fikk en ilddåp-de har et flott område, men det er bare stein der. Ikke gjørme. Mathias Øien fikk en lei slutt på dagen da sykkelen streiket før siste runde lørdag, men GasGas-gutta fikk fikset saken før søndag. Mathias kvitterte med to gode runder, men også med å gå innom og takke for hjelpen før han dro hjemover.

ATD stiller også flittig opp på løp i regionen: her f.v Helge Ruden, Mina Hylander, Martin Andersen, Sutthi Jampa, Sander Haug Guldberg, Anders Meyer, Tayfun Zeybek og Marius Bjerke. Hele gjengen bodde i telt, Sutthi, Mina og Tayfun har knallferske lisenser og kjørte sine første løp. Veldig, veldig slitsomt-men moro var dommen etterpå.

Og våre danske gjester var storfornøyde med helga – de lovte å komme tilbake med enda flere kjørere neste år. Og så er jo vi nordmenn hjertelig velkomne til Danmark da- informasjon finnes på Rebilds hjemmesider , terminlister også på Trialavisa under «Terminlister» øverst.

Resultater hos Hobøl Motorklubb