Hobøl 2-dagers – første etappe !

Under førermøtet ble det gjort ekstra heder på flere førere, her er det de langveisfarende – 5 kjørere fra Bodø og 5 fra Danmark

Dagen startet med gråvær, og etter regnet fredag var det gjort en del endringer. Stevneleder annonserte utvidet 30 min kjøretid «på grunn av den berømmelige Hobølgjørma», og mange var nok også lettet over at transport og seksjoner ved bekken var kuttet ut på grunn av oversvømmelse.  I alt 161 førere stilte til start, pluss en hel del minirekrutter som tar dette som treningssamling. Ute i skogen ventet et førtitalls dommere og klippere:

Kristoffer Leirvaag og Jan Hjell var dommerpar i seksjon 12.

Kristoffer Leirvaag skulle jo kjørt løpet, men skadet kneet forrige helg. Han ville jo gjerne til Hobøl, det er kjedelig å sitte hjemme – og var da sporty nok til å ringe klubben og spørre om de trengte flere dommere! Han må gå med skinne, og knasker nok smertestillende, men sier det er mye bedre de siste dagene.

Det var realt glatt, og ble verre utover løpet, mest merkbart i det høye settet seksjoner. I C og D gikk de første seksjonene bra for det store antallet, men så kom nummer 4..

De første kjørerene vi traff på var et par blide dansker. Trial i Danmark er definitivt på opptur, og nå er også et lite knippe jenter i gang. Tre av de beste herrene stilte også, og det var ganske åpenbart at de er blitt bedre fra i fjor – Morten Andersen har rykket opp fra baktroppen i A i fjor til en fjerdeplass etter første dag, og Kristian Sørensen har gått opp fra B til A.

Sofie Sørensen har kjørt trial et års tid - hun er arvelig belastet så det ut til, og er nå best i Danmark. Stilren kjøring holdt tli klar ledelse i KD etter første dag.
Yngste fører i skogen var på treningssamling sammen med de andre minirekruttene.
Amund er 6 år, superivrig på ny sykkel  «Må’kje springa seksjonen, ska GÅ » sier pappa’n..
Minirekruttene hadde en fin dag i skogen under kyndig ledelse av Andreas Pedersen. ( Andreas ga seg som aktiv, men har vært trener i klubben i årevis allerede). Her får både unger og foreldre treningstips og prøver seksjoner uten at det skal være allverdens alvor og konkurranse.

En av klubbene som stilte mange førere er som alltid Kleive, og her er det Vibeke som nuller. Hun har kjørt et års tid, og venninne Marte sier at Vibeke er kjempeflink, og kjører mye vanskeligere på trening! Marte med familie deltar ikke, men er på bilferie og kom for å se på. Er nok på plass neste år, hørtes det ut til, når hengerfestet på bilen er på plass..

Etter første dag leder Ib Vegard eliteklassen klart, foran Ole Kristian Sørensen og Martin Hemmer, med Martin Karlsen hakk i hæl. Ole Kristian er en fører som har hatt det inne lenge » Han kjører sykt bra på trening» sier Mardon Moi , og endelig ser det ut til å klaffe under løp også. Ole Kristian vant siste helg Sør-cupen på Nodeland, og fulgte altså opp lørdag.
I A var det tre kjørere på 63 prikker, med Terje Glomset i front foreløpig, deretter Sondre Wollum Hansen og Jonas Velsvik. Terje har tydelig fått et løft etter året på Setesdal Folkehøgskole – Lene Dyrkorn var for øvrig oppe og minnet om at det stadig er mulig å søke!
Også i KE er det jevnt – Lene leder med 90 prikker, men Helene Sørlie  har 91, Camilla Dybedahl 93 og Silje og Erika er ikke langt bak.  A-sporet var for øvrig vanskelig, og blir bygd ned noe før søndag – en av seksjonene hadde 4,8 i snitt.  
Det høye settet hadde mange førere, og kombinert med vanskelighetsgraden gjorde det at det ble mye kø. Så mye at mange måtte klippe i siste runden, og en del fikk også respitt. Arrangørene lover både utvidet kjøretid og betydelige endringer, så får vi tro det løser seg!

Resultater første dag

 

Og så var det kveld, og tid for å besøke kiosken. Hobøls burgere er stekt og godkjent av teknisk kontrollant Toralf Schult, så de skulle være i orden. (Men det var fristende å ta mer enn en, så det burde kanskje vært en stoppknapp!)