Hobøl Brandkasse 2-dagers – prologen

Kristian Bergersen fra Hobøl har kjørt trial, men nå er det Biketrial som teller!

De første bilene ankom depotet allerede på tirsdag, men storinnrykket var fredag. Regnværet gjorde det nedre platået uegnet for alt annet enn safaribiler, men takket være klubbens myndige P-anvisere iført smilevester 🙂  ble det sånn noenlunde plass til alle. Det er tydelig at det har vært en standardhevning på bilparken med betydelig større bobiler, fortelt og hengere!

Fredag kveld er det travelt i innsjekk og teknisk. Noen har ikke kjørt løp før og må diskutere klassevalg og læres opp i hva som foregår, noen er ikke å finne i listene, noen hadde glemt å melde seg på og noen hadde glemt papirene hjemme. Stevneleder Bjørg Solveig strakk seg i alle retninger,  sekretariatet fikk ordnet opp i det meste så alt kom i havn og de fleste i seng denne gangen også.

Fredag kveld er det også tradisjon med et eller annet uhøytidelig innslag – ofte høydehopp i det siste, men denne gangen biketrial.  Dessverre litt dårlig forhåndsreklame, ellers ville det nok vært flere med – vellykket var det i hvertfall så forsøket blir nok gjentatt.
Det var lagt opp ulike spor, og i det vanskeligste stilte bare en kjører: Kristian Bergersen fra Hobøl. Han drev med trial tidligere, men nå er det tråsykkel som gjelder – han trener hver dag (i tillegg til håndballtrening) så kondisen er nok i orden og vel så det! I Osloområdet er det er voksende biketrialmiljø som trener på OMS og i Hobøl – primus motor er Eirik Ulltang som også konkurrerer internasjonalt. I tilknytning til treningscampen Fjordtrial midt i juli skal det også arrangeres uoffisielt NM, og her skal Kristian definitivt delta. Han sykler foreløpig nivået under elite, men tenker seg opp så fort som mulig! I biketrial må han for øvrig representere Follo CK, siden Hobøl ikke er medlem av Norges Cycleforbund foreløpig – men sykkelgruppe er dannet!   

 

Ikke med i konkurransen, men kanskje mest imponerende: Tøger Trettsveen på enhjulssykkel kom helt til det femte røret før det gikk galt!