Stadiontrial på Voss

Stadiontrial bygges med «kunstige» hinder på et kompakt område, og har vært heller sjelden i Norge – men kommer! Mads Lexander har trent mye biketrial, men kjører også trial på eleitenivå. Foto: Erik Lexander

Sankthans aften ble det arrangert stadiontrial på Voss, for alle klasser og med over 30 deltakere! Voss Motorsportklubb hadde et tilsvarende løp i fjor, og er svært fornøyde med opplegget.
Det er jo snakk om kunstig bygde seksjoner, med dekk, betongelementer og store mengder stein, så det går mange timer med til forarbeidet!  (Her er noen bilder fra seksjonsbygging 2011)  Løpet gikk på Bømoen, der det under Ekstremsportveko i disse dager arrangeres den første offisielle Norgescup i Biketrial , så vi får tro at noen av seksjonene ble til nytte også her! 
I rapporten fra løpet framgår det at kjørerne var godt fornøyd med seksjonene, som hadde variert vanskelighetsgrad i alle klasser.
Været var bra, og området lagt godt til rette for overnatting, og også dyktige dommere, funksjonærer og kioskpersonale gjorde sitt til at arrangementet framstår som vellykket og frister til gjentakelse . neste år håper klubben på enda flere deltakere, og gjerne et 2-dagers løp skriver klubben til Trialavisa!

En kikk på resultatlistene fra dagens biketrial viser for øvrig også at mange driver begge idretter – se nederst. Mads Lexander  fra Bergen ble nummer 4 i eliteklassen, men også en hel rekke andre navn er kjente fra Hordalandsløpene i Trial.

Resultater                Løpsanalyse  

Resultater Biketrial 28.juni  

Eksempel på hva trialutøvere driver med etter løpet – Mads Lexander etter NM på Riska 2011: