Sør-cup på Nodelandsheia

Mardon var i Andorra, men Per Ivar var på plass. Med framtida på armen!

Fjerde runde i regioncup Sør gikk på St Hansdagen, oppe hos Sørlandets Trialklubb på Nodelandsheia. Dagen før hadde klubben hatt et hyggelig treff med grill, men de endte med å trekke inn i teltet. Ikke på grunn av regnvær, men annen luftbåren elendighet: Knott. Jeg har trodd at Lista var verdens knottsentrum, kanskje med Skiptvedt på en mulig andreplass. Her seiler imidlertid Nodeland opp som ny leder, og klubben hadder derfor en helt enestående ekstraservice: Myggmiddel til fri avbenyttelse. Takk, og atter takk både til klubben og til juryens Liss som delte sin Eurax med undertegnede..

 

Bildet viser flasker med myggmiddel
Trialavisas takker- like tallrike som knotten- for denne servicen!

Seksjonene på sørlandet er ikke kjent for å være lette, og i dag gjorde føret det ekstra vanskelig. Det ble mye femmere i det høye settet- se seksjonsanalysen .  I eliteklassen var det en del gjestekjørere, som var på samling med team Motorsyklisten. Teamet hadde delt seg i to grupper som kjørte som lag, og der målet også var treningseffekt og å hjelpe og støtte hverandre. Nå fikk dessverre ikke disse gutta så skarp konkurranse, ettersom Martin Fjermedal nøyde seg med å være minder og Kristoffer Leirvaag måtte bryte og ta turen på legevakta, og da løpet var kjørt var Ole Kristian Sørensen fra Flosta bestemann med 68 prikker. Deretter fulgte teamkjørerne som perler på en snor, mens Sander Meling (Riska) nok hadde en uvanlig dårlig dag til seg å være. Sammenlagt holder Sander likevel 2.plassen foran klubbkamerat Henrik Haga og Martin Fjermedal.

Kristoffer har skadet kneet på venstre bein, men har automatgir og kjørte etterhvert hjemover for egen maskin. I KE var Silje Østlie eneste deltaker, – men også hun falt i siste seksjon og slo seg såpass at hun måtte sjekkes på legevakta – attpåtil på fødselsdagen sin 🙁
Også Ole Kristian skadet håndleddet, og kjørte rundt med ispose – men han er det ingenting som biter på, han har brukket hånda et par ganger tidligere og i Danmark kjørte han løpet med gips!
 
I A var Ole Barkved fra Vaulali tilbake på toppen, slik han var i Grimstad. Deretter fulgte Truls Frigstad (Lista),  som har hatt stigende form: serien 4. , 3. og 2.plass gir jo et visst press foran neste løp! Sammenlagt leder nå Ole foran Thomas Selde Sørensen (Flosta) og Jacob-Olaus Gunvaldsen (Grimstad) , som har Truls hakk i hæl.
En annen å legge merke til i A er Andreas Svendsen fra Gjerstad. Han er 16 år, prøvde litt trial i 8-9 års alder men uten at det ble noe mer. Så startet han opp igjen med trial i fjor, men deltok da bare i ett løp. Dette året startet han i B i et par løp, men har altså nå gått opp i A.. 
I B har Anders Rosseland vært best hele sesongen, og holdt unna også i dag. Terje Frustøl var ikke langt bak, han kjørte sitt første løp for sesongen – deretter tok Nils-Johan Gunvaldsen sin tredje 3.plass. Lillebror Jarand-Mathias stilte for øvrig også i samme sporet, men fikk en tung dag. Som fersk RB-kjører ligger han naturlig nok i den nedre enden av de som kan kjøre her, og med tungt føre og en del «løfte og bære» kommer en rekrutt lett til kort.
Her stiller straks mannfolka i trimklassen sterkere, og det kan de jo tildels trenge. Alle fem hadde valgt B-sporet denne gangen, og Ørjan Våge (Sørlandet) knep seieren foran Rune Paulsen fra Riska. ( Begge fikk 53 prikker, som ville plassert dem høyt opp blant de nærmere 20 år yngre gutta i B. )  
I KB var det ingen kjørere, i KC vant Mette Fidje fra Kristiansand igjen – i dag foran Hanne Gilje Haga fra Riska. Med sine 45 prikker ville Mette for øvrig vunnet C-klassen!
I KD var det to Riska-jenter, Seline Meling og Linda Mikkelsen så her er det bra jentelmiljø!
I C hadde Daniel Tangen tatt tre strake seire. og sjøl om han havnet litt ned på lista i dag beholdt han ledelsen sammenlagt. Dagens vinner ble imidlertid Sondre Holterman Solland fra Riska, som dermed også klatret til tredjeplassen sammenlagt så langt, bak Even Sandkleiv Bondevik (Grimstad) som vært stabil og med tre 2.plasser.
I D vant Erlend Udjus (Grimstad) klart foran Sondre Klungland, Søgne. Sondre har både kjørt og vært på pallen i alle fire rundene hittil, og leder dermed også sammenlagt.
Sørlandets Trialklubb er jo proffe arrangører og hadde nok funksjonærer til at løpet forløp greit tross stor vanskelighetsgrad. For klubbens framtid kan det imidlertid virke litt betenkelig at det ser ut til at trimklassen er den de har flest kjørere i – men de er til gjengjeld skikkelig gode!
Regioncupen tar nå pause helt til finalen hos Kristiansand Trialklubb 20.oktober.
 
Bilder og resultater hos Sørlandets Trialklubb 
(OBS: Det var en feil i sammenlagtlista for C-klassen, her skal Daniel Tangen lede – men hadde ikke fått poengene for seieren i første runde)