Bou nede på fjerdeplass!

Begge løp i Andorra var forholdsvis lette, selv om fire seksjoner ble bygd om etter lørdagens løp. Toni Bou har skadet en lårmuskel, men til tross for dette tok han seieren lørdag. Søndag fikk han 5 allerede i fjerde seksjon, da han berørte en pil – likevel ledet han lenge, og mistet seieren først i nest siste seksjon da han pådro seg en ny femmer og endte på 15 prikker totalt. Vinneren Albert Cabestany (Sherco)  hadde 10, så fulgte Jeroni Fajardo (Beta) og Adam Raga (Gas Gas). Fajardo trives tydeligvis i Andorra – det var her han tok sin hittil eneste seier, i 2009.  I kvinneklassen tok Laia Sanz en ny og svært klar seier, og denne gangen var det Sandra Gomez som såvidt tok innersvingen på Becky Cook og Emma Bristow i kampen om de neste plassene.  

For Sverres del var søndagen litt nedtur: Mens det lørdag fløyt hele veien ble det søndag en del «unødvendige» feil.
Han kjører helt rått, sier minder Mardon – men så får han plutselig 5 i et lett parti, og dermed datt han tilbake til tredjeplassen igjen. Sverre er full av lovord om Mardon som minder: helt utrolig bra, kjempeengasjert og så har han den erfaringen som kjører i tillegg, så han vet alt som trengs..

Mardon innrømmer jo at det klør litt i kroppen etter å kjøre når han er ute på løp – og sier ellers at det er mye hardere å være minder enn kjører. «Vi skulle konkurrert mot kjørerne i hinderløype med ryggsekk, da hadde vi vunnet lett!» mener både Mardon og Marius Dammyr, som er med Ib Vegard.

Både Håkon Pedersen og Ib Vegard sliter fremdeles med stabiliteten, og endte på henholdsvis 14. og 16.plass. , begge etter svake andrerunder der de gikk opp 10 prikker. 

Neste løp for gutta er en kombinert EM og VM helg i Italia om 2 uker, deretter en dobbel VM-runde i Penrith (England) i slutten av juli. Med bare tre løp igjen må Steven Coquelin ha svært mye uflaks hvis at Sverre skal kunne ta totalseieren, men andreplassen vil han ha gode muligheter på.  

Resultater:           Kvinner         World        Junior          Youth       
Sammenlagt:        Kvinner         World        Junior          Youth