God dag for de norske gutta: Seier til Sverre og 6.plass til Håkon!

Sverre og Haakon på plass i Japan. Foto: Terje Lundevold

Etter litt rufsete forhold og for Sverres del en godt brukt lånesykkel i Australia var det godt for de norske kjørerne å komme til Japan. Løpet gikk på området Twin Ring Montegi, som ellers er kjent for svært raske runder på asfalt.

Her var depotet strøkent, det var alt av utstyr, deler og trykkluft tilgjengelig for førerne og støtteapparatet. Sverre fikk disponere fabrikksny factorysykkel som de modifiserte med egne deler – for Top Trial Team  er det en del, så det går noen timer før og etter løpene.

Håkon fikk levert en splitter ny sykkel i Australia, men  det var en standardsykkel med atskillig færre hester enn den topptrimmede 300 kubikken han har hjemme. I Australia var det en del høye kanter der det spilte en rolle, men i Japan var det vesentlig jordbakker og noe løs stein. til tross for at litt regn hadde gjort det glatt, sto arrangørene med brannslange og spylte enkelte seksjoner for å få det enda sleipere..

Lørdagens løp hadde vel forholdsvis lette seksjoner i Youth , Sverre skriver på blogg at han kjørte en seksjon på 8 sekunder – kanskje inspirert av racingomgivelsene? Både vinneren og Sverre på 2.plass hadde 6 prikker lørdag. Juniorklassen var selvfølgelig mer krevende, og her gikk marginene feil vei for Haakon som endte under pari nede på 12 plass.

Søndag var det ny dag og blanke ark. Begge gutta hadde klare mål om å kjøre bedre, og klarte det. Sverre sier han følte seg skikkelig konsentrert,og  fikk god flyt hele veien. Etter første runde lå han riktig nok på andre, med 14 prikker og fire bak lederen – men sisterunden satt som et skudd. Da lista kom opp var Sverre alene på topp, med 18 prikker var kan 5 foran Stephen Coquelin.

Håkon Pedersen fikk en stressende dag da han knuste det indre kløtsjdekselet bare 40 minutter før start, men fikk hjelp av Shercos støtteapparat og rakk det akkurat. I tidligere løp har han gått på en del unødvendige femmere, men unngikk dette stort sett i dag. Han endte til slutt på sjetteplass i et svært jevnt oppgjør der det skilte mindre enn 10 prikker fra tredjeplassen ned til niende. Han slo dermed meriterte kjørere som Fransec Moret, Benoit Dagnicourt og Jack Sheppard, som innehar plassene 3, 4 og 5 på sammenlagtlista og har flere pallplasser seg imellom.

Håkon ligger nå på 7. plass sammenlagt – det er et stykke opp for å klatre, men sesongen er enda lang og ingen ting er umulig.  Målet videre er å stabilisere seg på dette nivået, der han kjører uten grove feil og kan kjempe om pallplass.
Sverre har tredjeplass sammenlagt når 6 av 13 runder er kjørt, og sier han fortsatt har som mål å vinne. Det er bare 4 poeng opp til Bradley Cox, mens Stephen Coquelin har vært stabil på pallen og leder ganske klart.

Sportssjef Anders Minken er tilstede i Japan. Som Jurypresident er han selvfølgelig nøytral, men klarer ikke å skjule at han er mer enn litt fornøyd..

 Nå skal gutta hjem, men om bare to uker venter nye VM-runder i Spania og Andorra. Sverre er ellers elev ved Gimle Videregående skole, men var borte da han nå ble trukket ut til eksamen i engelsk. Vi får tro de får så mye språkpraksis på reisefot at det går bra!

I VM senior-klassen ble det ny seier ti Bou, men nå med knappest mulig margin foran Cabestany. Av sine 20 og 21 prikker fikk for øvrig begge 2×5 i samme seksjon. Til sin egen og publikums store glede klarte Fujinami tredjeplassen, bare 5 prikker bak Bou. Dagens sensasjonsmann var likevel Daniel Oliveras på sjetteplass! Han ga seg jo som VM-kjører i fjor, da han gikk inn som «ledende mekaniker» i Ossa-teamet, men nå er han tilbake som kjører for fullt med sin beste plassering i karrieren.

Resultater:                     World                  Junior                Youth

Sammenlagtstilling:   World                  Junior                Youth

Bildet viser Sverre Lundevold i en tett folkemengde av tilskuere
Vinneren får mye oppmerksomhet, litt mer publikum enn vi er vant med her hjemme! Foto: FIM/G2F Media
Populær mann på hjemmebane: Fujinami stilte med hele familien på seierspallen. foto: FIM/G2F Media

 Lurt på hvorfor de kaller ham Fujigas? Se et eksempel hos Trialworld..

Bilder-takket være FIM/G2F Media.