Holum Trialklubb med oppvisning under Rally Sørland

Takk til Frode Eikrem, leder i Holum Trialklubb, for informasjon og bilder!

Holum Trialklubb er ikke blant de mest kjente, men har bevisst satset på bredde og lav terskel for å bli med. Det har resultert i stabilt tilbud til både rundt 30 faste kjørere og de minst 50 nye som hvert år kommer innom for å prøve seg. 

Klubben hadde oppvisning under årets NM-runde på Sørlandet, der Rally Sørland feiret 10-års jubileum etter at de ble gjenfødt -eller restartet, som de sjøl skrev – etter rally-stoppen på 70-tallet.  Løpet hadde base på Jåbekk Industriområde ved Mandal, der det var både start, servicer og to fartsetapper. I løpet av dagen var det hele 3000 tilskuere innom, og trialklubben hadde fått rigge oppvisning på et område der alle besøkende var forbi. Holum ønsket bevisst å vise fram bredden, og tok med alle utøvere som ønsket. Det viste seg å være kjempesuksess, og maken til reklamevindu skal en lete lenge etter!

Klubben hadde rigget med 2 biler, telefonstopler, paller og betongrør i div størrelser, og dette fungerte utmerket. Værgudene stilte med sol fra blå himmel. Fint at alle hindere i løypa var tørre, dere som har prøvd å kjøre over våte biler vet hvordan det kan være skriver klubbens leder Frode Eikrem til Trialavisa.

Publikum lot seg imponere over balansekunstene!

Publikum lot seg både sjarmere og imponere av kjøreferdighetene til gjengen av stolte og motiverte førere i alderen 8-20 år. «At åtteåringer kan kjøre sånn..» var nok det som gjorde mest inntrykk, så det spørs om ikke barn og barnebarn av de som lot seg imponere har gode muligheter nå – noen av de som så på tente helt på dette og meldte seg inn i klubben på stedet!

Det ble ca 1 time oppvisning i strekk, så mange fikk gleden av å se på. Det er krevende å ha oppvisning så lenge, men denne formen passet godt til et slikt arrangement der folk kommer og går. Det var flotte balansekunster og luftige svev. Førerne ble tydelig motivert av å ha såpass mye publikum rundt seg – «man tør mer og satser. Dette gjør vi gjerne igjen», var gjennomgangstonen. Og med den suksessen blir de nok invitert tilbake!

Info om trialtilbudet i Holum Trialklubb .
Holum Trialklubb på Facebook