Norgescupåpning på Riska

De fleste bildene i denne reportasjen er tatt av Maarten Mager, og beskyttet av copyright. Det vil si at de kan lastes ned til eget bruk, men ikke spres på noen måte uten avtale med Maarten – heller ikke på egen Facebook o.l.

Håkon Pedersen med vann langt opp på støvlene når han kjører gjennom bekken
Denne bekken steg 15 cm fra torsdag til lørdag, og voldte problemer for noen.. Her kommer Håkon Pedersen greit gjennom. foto: Maarten Mager

Det knyttet seg jo stor spenning til åpningen av Noregscupsesongen denne gangen. Mardon har latt tronen stå ledig, og hvem skulle klatre opp? De mest åpenbare bookmakerfavorittene var Ib Vegard Andersen og Håkon Pedersen, men Kristoffer Leirvaag viste på Kråkerøy at han kan kjøre på samme nivå når han er på topp- og hvor god er egentlig Sverre Lundevold blitt i løpet av vinteren?

Noen svar ga løpet:
 Ib Vegard og Håkon vant hver sin dag, så dem imellom er det dødt løp.
Gledelig nok kom Ivar Norum og Martin Karlsen godt fra åpningshelga – og Kristoffer slo til med dagens klart beste runde lørdag -fjerdeplass da, og tredje på søndag.
Sverre var småsjuk, og fikk ikke vist hva han kan.
Martin Hemmer, som var på pallen mellom Ib Vegard og Kristoffer under Kråkerøy Open, var i Skottland og er også en joker å regne med seinere i sesongen.

Fasit: dette blir en spennende sesong, med stor bredde, og jevnere og høyere nivå i eliteklassen enn på lang tid. Hele 13 startende er godkjent.

Også på jentesida var det økt bredde i elite, med fire fullførende – nye navn er Erika Melchior og Ine Susanne Jensen. Storfavoritt Lene Dyrkorn holdt likevel greit unna, og kjører bare bedre og bedre, påstår de som har greie på det!  

Seksjon 3 kunne by på problemer,her Nils-Johan Gunvaldsen i B. foto: Maarten Mager
Sykkelen skal ha klart seg!

Resultater lørdag              Resultater søndag