Hordaland Cup startet opp på Kokstad

 

Marte Hatletveit fra Osterøy var beste jente på Kokstad. ( Bildet er fra treningssamling på OMS)

Lørdag 28 april dro også Hordaland i gang sin regioncup, på Kokstad med Bergen Trial Team som arrangører. Været var vel litt blandet, men ikke mer enn normalt på de traktene og sola brøt gjennom til slutt. Løpet gikk arrangementsmessig knirkefritt, og de 33 deltakerne fikk seksjoner som ser ut til å ha vært passe krevende i alle klasser. På vestlandet ser vi for øvrig også en aldersfordeling som kan tyde på brukbar rekruttering, og også med bra deltakelse fra klubber som ikke er så mye å se i norgescupen.  Arrangøren skriver imidlertid at det er mange førere som ikke deltok denne gangen, og man både håper og tror på større deltakelse utover sesongen.
I eliteklassen var det mange av fjorårets deltakere som manglet, med Håkon Pedersen i Frankrike og Tøger Trettsveen på Kråkerøy der han ville ha en generalprøve mot de han skal møte i eliteklassen i norgescupen.
Thomas Røssnes og Mads Lexander var på plass, tok ansvar og stilte i eliteklassen – og Mads har absolutt ikke mistet taket på trial sjøl om tråsykkelen vel også slites flittig! Thomas vant likevel, og stiller også i elite på Riska.
I A vant Kristian Haugland fra Vestkant Trial, foran Tomas Haugland Nilsen som i fjor var maks uheldig og brakk hånda noen uker før lag NM. Tomas kjørte sist sesong i B, så andreplass i A-debuten er sterkt. Han hadde Martin Roll Solberg bare en prikk bak seg, så her er det duket for jevne oppgjør framover! Også Geir Morten Græe og Halvar Seilen er ny-opprykket og bidrar til at det nå kan bli langt flere i klassen enn i fjor. De fem deltakerne i klassen kom også fra like mange ulike klubber, så nivået er jevnt rundt i fylket.
I B ble det seier til Voss Motorsportklubb, ved Espen Bolstad som også skal til Riska sammen med klubbkamerat Geir Morten Græe og mange av de andre deltakerne. Trialavisa ønsker lykke til! 
I B finner vi også Marte Hatletveit (bildet) – i Hordaland har man valgt å kjøre gutter og jenter i samme klasse.  

Voss-seier også i C ved Lars Brunborg foran Vetle Sandvik (Vestkant Trial)  og John Olav Skorpen Honve (Voss) – også disse har gått opp en klasse siden sist, tydeligvis med godt resultat. Dermed var det også duket for seier til Reino Rongved fra Osterøy i D-klassen – men det spørs nok om ikke han snart følger etter!

Resultater