Ny seier til Bou; Eddie Karlsson nr 2 i Youth!

Toni Bou tok med bare 6 prikker en ny klar seier i dagens VM-runde i Italia, og har dermed vunnet 5 av de 6 rundene som er kjørt! Nummer to ble Adam Raga  på 14 prikker mens kampen om tredjeplassen ble ble hard og jevn til siste slutt. Fujinami kapret den siste plassen på podiet med 26 prikker, foran Fajardo og Cabestany som begge fikk 27- her ble nest siste seksjon avgjørende, da Fuji nullet mens begge rivalene fikk 5!
Sammenlagt leder dermed Bou med nesten 20 poeng på Raga (115 mot 97), videre på lista er Cabestany (86), Fujinami (84) og Fajardo (73).
Etter at det nå er klart for en dobbelrunde som erstatning for løpet i Myslenice, gjenstår 5 løp: Fort William, to i Japan og to i Isola 2000. Imidlertid har førerne tydeligvis diskutert hvorvidt det vil være riktig og nødvendig å reise til Japan sett i lys av vanskene der etter jordskjelvet – og Cabestany er den som har uttrykt sterkest skepsis, mens Raga klart har sagt at han vil dra..
Daniele Maurino, som litt overraskende vant EM lørdag, stilte også i VM. Han mtte imidlertid se seg slått av både Grattarola og Jack Challoner, men fikk en hederlig 11 plass foran landsmann og veteran Fabio Lenzi. Italia var også for en gangs skyld største nasjon i VM-senior, med hele 5 av de 16 deltakerne!

Dougie Lampkin var igjen savnet på listene. Han skriver på hjemmesiden sin at han ikke er bra i ankelen, men får behandling og gjør alt han kan for å kunne stille i Fort William- i jakten på sin VM-seier nr 100.
I juniorklassen ble det en ny seier til Alexandre Ferrer, i et løp der det var relativt jevnt- og relativt få prikker, sammenliknet med forrige runde i Andorra. Vinneren hadde 8, Francesc Moret 11 og Benoit Dagnicourt 14. Sammenlagt leder fremdeles Alfredo Gomez (i dag nr 6), han har sikret seg et betydelig forsprang etter fire strake seire og en 2.plass og leder fremdeles med 17 poeng på Moret.
Håkon Pedersen hadde en bedre dag under VM-runden søndag enn i lørdagens EM. Han endte på 16.plass med 52 prikker, i et jevnt beite rett foran Emil Gyllenhammar og Laia Sanz.

Youth ble igjen et skandinavisk høydepunkt, der Eddie Karlsson klinket til igjen og kapret andreplassen foran Jack Sheppard! Vinneren ble Cedric Tempier, som endte bak svensken i lørdagens løp – og dermed er det akkurat nå ingen i klassen Eddie ikke har slått minst en gang!

Bilder hos Trialscentral: det første bildet (vestnr 85) er dagens skandinav, Eddie Karlsson!

Resultater:  VM      Junior      Youth

PS: En ganske grei uke for Sherco: Cabestany har fornyet kontrakten og fortsetter en ny 2-årsperiode, det ble seier i både Junior og Youth-klassen – og 2012-modellen ble vist fram!