Dobbelt italiensk på hjemmebane da Daniele Maurino vant EM-runden i Montecrestese

Daniele Maurino hopper opp en mannshøy kant
Vi traff Daniele Maurino i 2006. Et svært sympatisk bekjentskap med tid til å hjelpe uerfarne nordmenn! Her på trening i Tanvald, 2006. Foto:Sara Hemmer

Lørdagens EM-runde bød på et hyggelig gjensyn med Daniele Maurino, som ikke har deltatt i EM tidligere i år. Han var ikke snauere enn at han vant løpet, foran Matteo Grattarola og Fransesc Moret. Maurino har for øvrig en seier i EM fra før – sist sesong, i runden i Italia. Sammenlagtleder Jack Challoner endte helt nede på 8.plass. Han beholder likevel ledelsen med 81 poeng, foran Grattarola med 75. Moret og Gomez har begge 73, så det er jevnt!
Håkon Pedersen fikk dessverre  ikke vist hva han kan i dag, og endte et stykke ned på listene.

I juniorklassen tok Eddie Karlsson en ny tredjeplass, bak Giacomo Saleri og Jack Sheppard. Den tilsynelatende fryktløse svensken har virkelig satt seg i respekt i juniorklassen nå!

Resultater:   EM senior      EM junior

Ettersom runden i Myslenice ble avlyst  er det nå bare ett EM-løp igjen i disse klassene,  i Tanvald siste helg i august.  VM runden samme sted vil imidlertid bli erstattet med en dobbelt runde i Isola 2000, Frankrike, 3-4 september.