Regioncup Trøgstad torsdag 16 juni

Torsdag inviterte Trøgstad KFUK/KFUM til kveldsløp, et nytt konsept i regioncupen. Det er et generelt ønske om å gjøre det lettere å gjennomføre lokale løp ved å forenkle arrangementene på ulike vis.  Dette løpet startet klokka seks på ettermiddagen, med tre timers kjøretid, og var opprinnelig planlagt med 3×5 seksjoner. Reglementet krever imidlertid minimum 20 seksjoner, så det ble utvidet til 4×5 seksjoner – og tidsnød. Kjøretida var absolutt, seksjonene stengte kl 21.00, men med mulighet for å levere kortet deretter.  Aldri har et førermøte vært sammenkalt med større autoritet og stemmekraft enn det Cato Busterud mobiliserte denne kvelden,  her var det helt nødvendig å få formidlet nyordningene!

Været var absolutt på vår side, en vakker og varm sommerkveld i skogen med gode lysforhold – som vil være en nødvendighet for kveldsløp. De fleste var på plass i femtida, region Øst er jo ganske liten i omfang slik at det lar seg gjøre ved å dra noe tidlig fra jobb. I depotet var det sykkelfinpuss, Montyer på bakhjulet, grillmat, kaffe og alt som hører til. Sliten etter jobb? Kaffe og vaffel gjør underverker, og hvis det ikke er nok fantes pølse, karbonader og en fantastisk hjemmelagd potetstappe. Og NB: 1000 ekstrapoeng fordi det var mat å få også til de som ikke vil ha svinekjøtt!

Kiosken i Trogstad var godt betjent!
Kiosken i Trogstad var godt betjent!

I Trøgstads godt utstyrte kiosk fant jeg ikke mindre enn fire av Trøgstads rekrutter, og har vel aldri fått bedre service! Fra venstre: Benedicte (8) – har kjørt trial siden i fjor. Mats (8) – har også kjørt i sånn ca ett år, kjører etter eget utsagn en 80-kubikker men får ikke trent så mye fordi han også driver med korps og golf. Thomas (6) har også en liten sykkel og begynte i fjor.
Martine på bildet under følger i storesøsters hjulspor, og kjører både OSET og litt Beta. Dette lover godt for klubben framover!

Martine serverer de beste vafler!
Martine serverer de beste vafler!

 Klokka seks bar det ut i skogen, og med relativt få førere ble det jamt over lite kø og effektiv gjennomføring. Til slutt viste det seg at nesten alle førerne kom seg gjennom alle fire runder, med unntak av B-klassen der det ble besluttet at siste runde ble strøket. Seksjonene var de samme som i norgescuprunden sist helg, men hadde jo tørket opp en del! Det var bra, særlig for de kjørerne som klasser seg opp i regioncupen for å trene til nye utfordringer!

I D
I eliteklassen var nok Martin Karlsen fornøyd med å ta innersvingen på Ivar Norum, gutta trener mye sammen og er jevnkjørte – men hittil i år har Ivar vært best i løp, også sist lørdag i de samme seksjonene. Her fantes også skogens kuleste minder, med god margin! ( Og sorry, pappaer, det vil IKKE hjelpe å kopiere stilen. )

Kuleste minder i skauen. Garantert!
Minder med stil

I kvinner elite vant Helene Sørlie foran Camilla Dybedahl – som for første gang denne sesongen også måtte se seg slått av fader Roy  i trim A. Joakim Sætre (Osloungdommens Motorsenter) tok et bra jafs oppover og vant menn A foran Jo Inge Ørka og Andreas Øvergaard. Moro å se at OMS-kjørerne kommer seg oppover i klassene og fyller hullene etter at hele generasjonen kjørere som nå er i 20-åra har gitt seg!
I KB var Anja Larsen uten konkurranse, mens gutteklassen var godt besatt. Her vant Petter Fredriksen,Hobøl, igjen, med Sondre N Natvig og Mats Emil Mossefin fra OMS på de neste plassene. Henning Norum misset pallen på Kråkerøy, men nå gikk han til topps i C – her er det jevnt om sammenlagtplassene! I KC manglet Henriette Bjerke Andersen, som måtte følge «doctors orders» og holde seg i ro (men ikke mer enn at hun stilte som dommer) – og dermed var det ingen igjen! Heldigvis er det ikke fullt så mørkt for jenterekruttering i regionen som det ser ut på resultatlista, det er både mange yngre og en del som ikke var tilstede. I D-klassen finner vi nok en Dybedal på toppen, Henrik Aleksander, foran Remi Alfredsen og Fredrik Bergstrøm, begge fra Akershus Trialdepot . ATD er en klubb som i første rekke favner kjørere knyttet til motorsporttiltaket 2&4 i Nittedal og Torshovdalen Aktivitetshus i Oslo. De aller fleste av kjørerne har dermed ikke egen sykkel, og noe begrenset tilgang til å trene-men til gjengjeld høyst kompetente trenere, som også var å finne med startnummervester denne gangen. Det ryktes at lederne trener for å stille i lag NM, da ventelig i veteranklassen..Her representert ved Martin Andersen, trim C, som i vesentlig yngre dager kjørte i Kråkerøy TC. ATD stilte med hele 13 kjørere, og var dermed en av de største klubbene i løpet sammen med Trøgstad (14) og Hobøl (13).

Martin Andersen, ex-Kråkerøy Trialklubb
Martin Andersen, ex-Kråkerøy Trialklubb - nå ATD

Og så var det kvelden. Både tid og økonomi spares allerede ved at man har kuttet ut premiering i enkeltløp, og  
både arrangør og regionledelsen mener forsøket med kveldsløp var vellykket. De vil gå videre med arbeidet for å tilpasse reglement og praksis slik at det kan gjennomføres enklere løp, blant annet ved  å foreslå endringer i spesialreglementet slik at begrensede løp kan ha færre enn 20 seksjoner, hvis det er nødvendig for gjennomføringen. 
Neste regionrunde går som innlagt i Hobøl 2-dagers!

Sara Hemmer

Resultater
Mer om løpet på Trøgstads hjemmeside