EM i Pobladura: Challoners tredje strake, Håkon Pedersen nr 14

 

Håkon Pedersen på bakhjulet i steinseksjonen
Håkon Pedersen i seksjon 1. Null i begge runder! Foto: Erik B.Pedersen

Håkon Pedersen ble eneste nordmann i dagens EM-runde i Spania. Førsterunden gikk ikke så bra (27 prikker) men i andre runde klarte han å nær halvere scoren. Håkon skriver på hjemmesida si at tre femmere i førsterunden ødela. men at han er spesielt fornøyd med at han klarte å nullstille seg før andre runde. Med 15 prikker hadde han bare 7 foran seg i denne runden, og rykket dermed også noen plasser oppover lista. Håkon er også godt fornøyd med å ha slått regjerende Nordiske mester Emil Gyllenhammar!
Jack Challoner virker uslåelig i år, og vant på 7 prikker – halvparten av det Benoit Dagnicourt på andreplass måtte opp i. I junior var Jack Sheppard tilbake på toppen, etter å ha misset pallplassen i forrige runde. 
Resultater       senior     senior, seksjoner    junior     veteran
Løpets hjemmeside

Ib Vegard er også i Spania, men valgte å ta en lengre periode med trening i Tost før han stiller opp internasjonalt – kanskje allerede neste helg i Andorra. Her må det nevnes at Ib har hatt uflaks siste uka: Dagen før avreise til Spania skulle han bare lufte endurosykkelen litt. Sjøl hadde han etter eget utsagn ingen planer om toppfart, men med gassheng dro det fort opp i turtall før sykkelen bråstoppet i en stubbe. Føreren fløy videre et godt stykke før kræsjlanding og mulig hjernerystelse.. Men Ib er på beina igjen og i trening, så det er godt håp om å se alle tre seniorer fra Team Norway til start i Andorra. Det meldes at Kristoffer Leirvaag har fått skilt på sykkelen og er klar!

Sara Hemmer