Jentesamling på OMS i pinsen

Jentene kommer! foto: Sara Hemmer
Jentene kommer! Connie, Anja, Silje og Susanne foto: Sara Hemmer

I pinsen samlet nærmere 30 jenter seg på motorsenteret i Hvervenbukta, for å trene trial, ha det moro og få inspirasjon. Det er nå mer enn ti år siden det ble dratt i gang felles jentesamlinger for hele landet, der alle aldre og nivå kan delta. Initiativtagere var Torgeir Hansen sammen med Atle Dyrkorn og far til Linda Meyer.  Ildsjelene bak tiltaket organiserte seg som Støttegruppa for kvinnetrial i Norge, fra starten av ledet av Erik Westbye og de siste åra med Thore og Kirsten Nylund i spissen for arbeidet med jentesamlingene. De seinere åra har jentesamlingene hatt fast tilholdssted på Osloungdommens Motorsenter i Hvervenbukta, med de beste trialjentene våre som forbilder og  ansvarlige for treningsopplegget- nå er det Lene Dyrkorn som har hovedansvaret. Enkelte år har det også vært med en del  jenter fra Sverige, men dessverre ikke i det siste.  Årets deltakerantall på 27+6 trenere er dermed helt på høyde med de største samlingene som har vært! 

Glade jenter på samling! Foto: Thore Nylund
.. og de mange. Glade jenter på samling! Foto: Thore Nylund

Trenere på samlingen var Lene Dyrkorn, Helene Sørlie, Camilla Dybedahl, Susann Mørk, Inger Emma Nylund og Connie Ludvigsen. De tre første kjører nå i Kvinner Elite, Connie har begrenset tid pga studier men planlegger å kjøre i Kristiansand mens Susann og Inger Emma har trappet ned mye etter det de selv sier. ( Men ikke mer enn at Inger Emma vant KB på lørdag, med Susann som minder!) Trenerne mener  jentene ga full innsats,  fikk tøyd grenser og strekt seg betydelig bare på de to dagene samlingen varte.

Camilla og Susann viser tøyingsøvelser
Camilla og Susann viser tøyingsøvelser
Denne bakken var en utfordring, den er enda brattere enn bildet av Silje viser..
Denne bakken var en utfordring, den er enda brattere enn bildet av Silje viser.. foto: Sara Hemmer

Samlingen ble som vanlig avsluttet med felles lunsj. Jentene var slitne, fornøyde og gledet seg allerede til høstens jubileums-samling!  Mer om samlinga og hvordan det føles å være trialkjører kan dere lese på Anjas blogg!

Thore og Kirsten Nylund var i full sving med opprydning og oppvaskmaskin da trialavisa dro fra stedet, flere timer etter at treningen var slutt..

Sara Hemmer